Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
jedan pipak za ulje,druga dva za hlađenje karba-sto ti nije potrebano, i treći za benzin
a zašto bi se zrak i benzin grijali? u zagrijanom zraku imaš manji postotak kisika nego u hladnom!nevidim nikakvu logiku u tome
Ove 2 koje su identicne i prekrizene ne spajas, mozes ih zatvoriti.Tuljac u zelenom krugu je vakuum, u ljubicastom je prikljucak za ulje, ovo crno crijevo je odusak, a dovod benzina je preostali tuljac koji se ne vidi na slici.
ako mislis na onaj sarafic na casici to ti je za ispustit benzin iz casice... vakum ne moras spajati ako ti ne treba za benzin... jel ti benzin vuce vakum ili na slobodni pad?
znaci imas samo crijevo od benzina i to je to? taj sarafic ti je ler gas ili sarafic za zrak...
Ljudi...prvi puta se susrećem sa ovim karbom pa me malo shvatite...danas sam ga upoređivao sa serijskom 12 i nije mi par stvari jasno a evo slike pa neko neko objasni...Slika 1 :Slika 2:Slika 3:Naime na slici 1. kontam da je to sjajno gdje ide ona cjevčica za uljnu pumpu..Interesuje me sad slika 2..i za šta služe ti pipci i jel ta gumena cjevčica onaj izdušnik a za šta ostalo..i da li je taj šaraf ispod dizna koju moram zamijenit..Slika 3 predpostavljam predstavlja dovod goriva u karb..