Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj Runner SP
Antares:
1. Što se tiče prerade airboxa evo kako izgleda:
Dakle ove dvije napravljene rupe su velike kao ona manja koja je tamo očito po defaultu.
Jel to ok?
2. Ponovno sam izvadio karb, ovaj put prvo spojio gas sajlu pa kroz rupu pogledao jel se diže gore klipić i dizao se do kraja tako da se ne vidi. Spojio sve, vratio šarafić za smjesu na 2 kruga i 1/4, ali opet sve isto. Išao sam vozit na uzbrdicu na pantovčak. Skut dok je još bio hladan trokirao koma na 1/4 gasa i malo teže prelazio 7k rpm. Kasnije kad se malo zagrijao sam ga stiskao, ali nije htio preko 9700. Također osim toga vozim na gas oko 4/5 skut vozi ide na 9500rpm 3 sekunde i počne gubit gas i okretaji padaju na 7.5k...
Vratio sam stari (crni) karb, odvozio 200m do kraja ulice i natrag i sve 5. Razlika nebo i zemlja.
3. Što se tiče onog zujanja umjesto zvuka rada motora prilikom vožnje bez gasa čini mi se da je problem malo veći i da nije u pitanju samo šaraf za smjesu jer je na ovom novom (sivom) karbu šaraf smjese bio okrenut 4-5 krugova pa je svejedno zujalo.
giannelli:
koja je dizna i igla u crnom starom a koja u sivom novom?
Antares:
Evo na alfinoj tablici sam označio:
19 PHBG DS je stari (crni) karb, a BS je novi (sivi).
Dakle setup karbova je prilično drugačiji.
Inače iako se u životu nisam naštelavao karbova itd. ovako bez iskustva nekako mi je odma sumnja pala na diznu, ali sam to odbacio jer alfa na svom karbu ima diznu 84 (ako je još uvijek ta...), a setup je skoro identičan (on ima još neke fancy dodatke :toothy12:).
3alfa3:
--- Citat: Antares - 22 Listopad, 2009, 14:37:34 ---1. Što se tiče prerade airboxa evo kako izgleda:
Dakle ove dvije napravljene rupe su velike kao ona manja koja je tamo očito po defaultu.
Jel to ok?
--- Kraj citata ---
Nije OK. Odnosno, nije kako bi trebalo biti.
Trebao bi imati serijsku lulicu u airboxu i dodanu rupu (mozda i dvije) na kucistu airboxca, a poklopac airboxa na kojem su izbusene 2 dodatne rupe bi rebao imati veci otvor od toga.
Ako hoces, mogu ti to slozit kako je kod mene ovih dana kad cemo se vidjet. Ne kazem da je kod mene savrseno, ali ja bolje ne znam ;D
Trebas samo donijeti i lulicu koja je tu izvadjena iz airboxa.
Antares:
Može dogovorit ćemo se.
Evo vozio maloprije na crnom karbu. Kakav gušt jao već sam zaboravio zbog mučenja sa ovim novim karbom. Zaključio sam da sam full zadovoljan kako je naštelan cijeli sustav s tim karbom, osim ovog problema prilokom vožnje bez gasa. Rekao bi čovjek da cjepidlačim zbog tog malog problema, ali jbga kad sam po brdima dosta pa mi na kraju to i nije tako mali problem.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju