Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Moj Runner SP

<< < (87/96) > >>

Antares:
Stavio sam sliku airboxa na prošloj stranici, ali ne kužim zašto bi se airbox trebao dirati, ako je s prošlim karbom bilo sve ok (osim onog problema nakon puštanja gasa)?

Dizna je valjda 85... nisam ništa tamo dirao, a po defaultu dolazi 85.
Predrastični su ovo problemi da bi se radilo o položaju igle.

Na pojačavanje gasa skuter reagira koma. Ako je davanje gasa umjereno skuter ide još kako tako makar trokira tu i tamo.
Okretaji i općenito snaga skutera su koma...

Također čini mi se da je potrošnja veća, ali nisam siguran jer nisu baš pouzdane ove crtice na piaggio (ili samo kod mene...), ali to je vjerojatno posljedica prebogate smjese (4-5 kruga otvoreno...).

3alfa3:
Ne radi se tu o ovom dijelu airboxa nego o dijelu gdje zrak u njega ulazi kao i o poklopcu airboxa

Ovako bi to trebalo napravit (kod mene je u igri i jos jedna rupa 9mm):

Ova rupa 18x28mm moze biti i nesto veca (ali ne manja)

Antares:
Gore sam sve napisao, a zaboravio jednu od glavnih stvari, a to je da seo sim trokiranja skuter guši.

Pogledat ću sutra airbox, al opet čudno mi je da je prošli karb radio ok, nije se gušio (osim na brdu bez gasa) niti trokirao.

3alfa3:

--- Citat: Antares - 22 Listopad, 2009, 01:31:28 ---...osim trokiranja skuter guši.

--- Kraj citata ---

Ta dva pojma su dijametralno suprotna.
Gushenje je nedostatak benzina u smjesi, a trokiranje nedostatak zraka

Nije nemoguce da se to desi na istom karbu na razlicitim otvorima gasa, ali 99% sam siguran da u tvom slucaju nije to u pitanju nego ili gushenje ili trokiranje

Antares:
Hm ovako. Dakle krećem sa npr. 1/4 gasa skuter će trokirat do 7k rpm, tu će zagušit, ja ću dat jači gas nastavit će ić i zagušit na nekih 8000 gdje opet treba jače dat gas. Zatim na skoro full gasu će doć do 9000 rpm pa malo narast pa se vratit na 9000 itd. ugl dosta nestabilno na tim višim okretajima, makar ga nisam ni previše vozio na preko 8000 jer mi je bio bad pošto je stanje koma.

Ali to gušenje nije jedanako kao ono koje mi je nakon vožnje bez gasa gdje dam gas pa se čuje samo zujanje i skuter kako pokušava krenut već se ovdje čuje zvuk kao da trokira, ali posljedica je ista, a to je da ne reagira na gas.

Sve to skupa dosta sporije traje nego bi trajalo na proštom uštelanom karbu... kao da fali snage.

Jel ima ikakve veze koliko je cijev unutar karba? Meni se vide navoji gore (a ista stvar je bila i na prošlom karbu).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju