Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj Runner SP
Drnda:
--- Citat: Antares - 07 Listopad, 2009, 14:19:58 ---Ok.
A kako da zatvorim rezervar ulja? Pretpostavljam da će curit kad odvojim cijevćicu?
@SF-2: ja sam bio napravio sa pantom za vrata pa se kao tablica mogla spuštati makar nisam ju nikad spuštao.
--- Kraj citata ---
mozes kako ti ja goki rekao i jos nekoga silikona da apsolutno nikakve sanse nema da curi... ja ga obicno izvadim, vec na par skutera i motora sam ga vadio... a drugo, odspojis one 2 zice koje idu za plovak ulja i samo ih izoliras, i nece ti svjetliti lampica...
Antares:
Ok onda ću ga probat izvadit i izolirat žice, a ako bu kakvih problema, onda ću samo začepit.
3alfa3:
--- Citat: Antares - 07 Listopad, 2009, 13:28:25 ---Kako zatvorim rezervar ulja? U odrezani kraj cijevćice bi trebao nešto ugurat ili? Jel moguće ikako isključit lampicu za ulje ili jednostavno uvijek mora biti unutra određen postotak ulja pa da lampica bude uvijek zgašena?
--- Kraj citata ---
Ja sam ga ispraznio do kraja i isprao bengom, a onda izvadio njegov plovak i komadom zice (sa izolacijom) omotao dio tako da plovak nikako ne moze napraviti kratki spoj i lampica se zato ne pali.
Inace, kad spojic cjevcice jednu u drugu, provjeri da su pune ulja, jer ne zelis imati zraka unutra. Zrak bi dosao do pumpe (koja i dalje vrti, ali ne podmazuje skuter) i onemogucio cirkulaciju ulja korz pumpu pa bi ona zaribala.
Ja sam kao spoj cjevcica iskoristio pipac za ulje sa jednog karba
--- Citat: Antares - 07 Listopad, 2009, 13:28:25 ---3. Jel to ulje u rezervaro ide jedno prema karbu ili podmazuje još nešto u skuteru?
--- Kraj citata ---
samo prama karbu
--- Citat: Antares - 07 Listopad, 2009, 13:28:25 ---4. Vilica i zadnji amortizer su mi dosta otvrdnuli. Što bi mogao napravit po tom pitanju?
--- Kraj citata ---
Cudno, obzirom da nisi padao i eventualno spigao nesto.
U praksi jedino kupovina novog pomaze
SlowRider:
--- Citat: 3alfa3 - 07 Listopad, 2009, 18:07:16 ---Ja sam ga ispraznio do kraja i isprao bengom, a onda izvadio njegov plovak i komadom zice (sa izolacijom) omotao dio tako da plovak nikako ne moze napraviti kratki spoj i lampica se zato ne pali
--- Kraj citata ---
zar nije najjednostavnije odspojiti zicu(e) koja ide u plovak, rastavljivi spoj bi morao biti u blizini.
Antares:
--- Citat: 3alfa3 - 07 Listopad, 2009, 18:07:16 ---Cudno, obzirom da nisi padao i eventualno spigao nesto.
U praksi jedino kupovina novog pomaze
--- Kraj citata ---
Ma siguran sam da je to zbog silnih rupa po zagrebu. Meni jednostavno nema puta do grada gdje nema rupa. Na vašem brdu je još ok (osim kad otkopaju nekaj), al tu kod mene baš i nije.
A onako kad se ja naslonim na vilice i guram gore dole radi ok, ali u vožnji mi je nekako tvrda. Ista stvar vrijedi za amortizer makar je on i usporen malo kad guram gore dole.
Možda ću onda uzet novog. Evo čekam da mi lova stigne pa ide najvjerojatnije narudžba:
- karb 19 PHBG BS
- delta
- wingbell
+ još nešto potrošnog materijala
btw. vidio sam na sipu da ima nekoliko tih bellova. Koji bi ja trebao uzet?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju