Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Gilera Runner VX 125 2006g by Challenbeen  (Posjeta: 1444 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline challenbeen

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: otok Pag
Gilera Runner VX 125 2006g by Challenbeen
« : 07 Travanj, 2025, 12:27:51 »
RUNNER VX 125 - Povratak iz zapuštenih  :icon_tongue:

Ovaj puta na redu je 125ica po papirima, koja je došla sa područja Učke sa Istarske strane. Našao sam je preko marketplace, dogovorio i jučer dovezao. Kao i svaka, stigla je u Caddy-u, naravno ovaj skuter ima i kufer, nove YSS amortizere, a defekt akumulatora i vodene pumpe.

Danas nakon detaljnog pregleda, uočen su čudni utezi volana, te sam skuzio da je volan sa starog runnera... lol također, na mašini je klip i cilindar od 200, a ostatak mašine je OEM 125. Plastika na volanu koja drži vizir je puknuta, dosta šarafa nedostaje, a onih i kojih ima, nisu originalni... oštećena je i ušica blatobrana prednjeg, ali ništa što ne možemo riješiti još danas. A odmah sam zamjenuo i nosač tablice, te ispustio ulje, koje je tamno kao noć, te ulio novo ELF ulie, tako da se provozam koji kilometar te da ga ispustim da isperem mašinu.
Naručeni su taman novi dijelovi, koje već, nadam se sutra stižu.
Srićom volan imam doma sa prihvatima za utege, kao i original velike utege, tako da bi mogli ga staviti u komplet vozno stanje još ovaj tjedan.
Gume su bile ispuhane, te su napumpane i nadam se da nece puštati. Posto je prva Miselinka City Grip, već lagano tražim gdje mi je druga felga sa bilo kakvom drugom gumom samo ne tom... xd

« Zadnja izmjena: 08 Travanj, 2025, 18:26:28 challenbeen »
Gilera Runner VX 125/200 2006g
Gilera Runner VXR 200 2005g

Offline challenbeen

• maxi forumaš
Odg: Gilera Runner VX 125 2008g by Challenbeen
« Odgovori #1 : 08 Travanj, 2025, 18:10:16 »

Stigli danas novi dijelovi, EXIDE akumulator, OEM vodena pumpa, Motul antifriz, nova šipka volana, ulje, filter ulja, gumica kartera, te 3 litre destilirane vode za ispiranje sistema od stare "vode"...

Offline challenbeen

• maxi forumaš
« Odgovori #2 : 08 Travanj, 2025, 18:19:35 »

Filter od ulja je OEM Piaggio, ulje je 10w50 5100 Motul, jedino ulje na kojem radi savršeno na leru... Uzeo sam i filter zraka OEM, ovdje je bio stari Malossi crveni iz 2019g, stavio sam i neke fotke da se vidi kakvi je skuterić... zadnji rep treba namjestiti da ne vidi u stranu... također, otkrio sam i fuš na instalaciju svitala, to ću za koji dan popraviti da bude OEM, također kad sam ga servisirao, odvezao sam ga na tehnički. Dosad nisam otvarao prijenos, ali išao je 110 po ravnome što odgovara prijenosu od VX125... Prošao je tehnički i evala, 47e full osiguranje, te 92e tehnički sa prijepisom...

Offline jony b.

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: našice
  • Moj Skuter: aprilia sr 50
  • Moja Kaciga: IXS HX 1000 crn
« Odgovori #3 : 08 Travanj, 2025, 18:20:56 »
Pratim! 👍

Offline G.B.S.

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Na granici
  • Moj Skuter: VXR 200
Odg: Gilera Runner VX 125 2006g by Challenbeen
« Odgovori #4 : 09 Travanj, 2025, 17:26:21 »
Sretno kolega!  :)
Always Support Your Local Football Team

Offline challenbeen

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 11 Travanj, 2025, 09:31:16 »

Do sad idemo polako zbog nedostatka vrimena sa moje strane, skinuo sam armsupport, stavio 6303 SNR ležaj, kupio sam ga lokalno u Perkinscommerce u Zadru, prodavači navode i kunu se da su bolji od Koyo i NTN, te sam ga zato odlučio da isprobam. Definitivno i jest skuplji (7e komad)... u ležaj dekla, uletio je NTN ležaj, pa se nadam da ću uskoro i deklo promjeniti da izgleda više "OEM"...
Za sad je to to, kupio sam i getribu komplet od Atlantic 200, te centralne nogare koje se nadam da ću uskoro montirati... za getribu ću uzeti novi ležaj kola i sam semering, kao i brtvu poklopca, da to sve bude spremno prije nego što se odlučim nabaviti. Za centralne nogare mi fali veća opruga, manju novu imam u šteku... opruge koje sam dobio sa nogarama sam negdje posijao i sad jbg hahaha ...

Offline challenbeen

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 15 Travanj, 2025, 22:35:47 »

Naravno da ima i 200 alu cilindar, kompletan Malossi prijenos od variomata, zvona, kvačila, opruge... još se čudim kako ide ko blesav do 105 gps

Prominija sam mu sad i poklopac dekla, nov bendix, drugi remen (bolje stanje), novi anlaser, nove zadnje pločice i novo ulje u prijenosu sa mojim špecijal miksem. Nisam ništa vraćao nazad, jer ću nastojati gumu sutra odniti kod vulkanizera da nabaci novu Mitasicu iz šteka ... pa da mogu onda sve vratiti nazad kad i to završim, pa ću onda na prednji ovjes...

Offline challenbeen

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 19 Travanj, 2025, 11:08:21 »
Zamijenio sam na skuteru sve što sam mogao, uključujući i gume, i sva crijeva od rezervoara do karburatora, jer dok sam skidao prednju gumu, preko dizalice sam dizao preko ralice, i samo kako je stislo ralicu, krenuo je benzin teći van ... onda sam poskidao sve plastike dole jer sam morao zategnuti ona 2 šarafa koja drže mehanizam za otvaranje sjedala, promijenio žabice i nove šarafe, sad je skuter baš nekako lijepo utegnut i više ne visu plastike u stranu. Ja sam baš zadovoljan. Na novim gumama se vozi odlično!