jedina razlika u cilindru je kaj imam sad veci razmak glava i klip na gornjoj mrtvoj tocki.ona je sad 2,3m
na glavi nemam kaj brusit jer je skoro pa ravna.remen je dayco.centrala opet serijala
To boldano ti je problem. Toliki squish spušta kompresiju previše pa skuter neće nigdje. Zdravo radi pali ali puno troši i ne ide. Oko 1.5mm bi bio oke, s alu cilindrom, glavom, protočnim filterom zraka neće biti problema ni da spustiš na 1mm, skuter će bolje startat i ići u krajnjoj, samo ne štediti na dizni i pripazit na svjećicu. Bolje da trokira kad se tek upali nego da je pretopla svjećica. Npr mislim da je na PUG AC od NGK programa je BR7HS, radije stavi BR8HS i slično...
Glava ako je ravna tj nema ruba za cilindar nju ne diraj nego skrati cilindar. Cilidar skratiš kod tokara ili u kućnoj radinosti s komadom stakla i brusnim papirom. Da ne oštetiš nikasil koristi brusni papir 400 dok dođeš na mjeru pa dovrši s 600-800 radi brtve.
Ako "skratiš" cilindar tako da izbaciš donje brtve (između bloka i cilindra) spustaš tajminge i gubiš krajnju brzinu tj okretaje i snagu. Ne znam kakva je brtva između kape i cilindra al nju možeš kemijati da bude tanja, ako imaš tu fore.
Ja bih prije provjeravao squish s komadom žice za lemljenje, utiraš je kroz otvor za svjećicu, okreneš radilicu da klip zgnječi žicu, pa provjeriš debljinu žice šublerom. Ako je prevelik squish a tanka žica, ugriješ vrh žice upaljačem dok ne dobiješ kuglicu na žici.