Još jedan povratak iz ubijenih skutera spremnih za dijelove u sposobnu i dobru vozilicu. Još jedan novaljac me našao i spremno se odlučio riješiti skutera, jer eto, odredio je sam cijenu, a ja sam pristao bez da sam ga pogledao.
Doduše, očekivao sam bolje stanje jer sam ga gledao već ovo ljeto (na parkingu blizu mog radnog mjesta). Nakon što sam ga iskrcao, krenulo je pregledavanje skutera. Vidio sam da fali šaraf koji drži airbox, zatim sam vidio da je prirubnica kaput, zatim je krenulo rastavljanje, pranje karburatora i airboxa, skidanje dekla, pranje dekla, i zamjena potrošne robe koja nije odgovarala. Za sad sam sve napravio to osim ležaja u deklu koji je kriminal, mikro remena zamjenskog koji je davno trebao biti promijenjen, farbanje samog dekla i zamjena remena te čišćenje polutki. Falilo je 10 šarafa od 15 na samom deklu. Radilica apsolutno nema nikakvog lufta kao ni kurbla. To mi je bilo olakšanje i nastavak projekta, jer kad sam sve složio nazad, išao sam se provozati i vukao je u stranu. Zatim sam išao raskopati prednji kraj i otkriće da je vilica kriva baš jako, haha... odmah sam se bacio na traženje iste vilice te je našao za dan dva traženja. Ubacio sam ju sa novim ležajevima, centrirao volan, provozao i to je to. Gume su kriminalno loše i stare i zahtijevaju zamjenu. Nisam siguran da ću ja to odraditi, mooožda budući vlasnik, sve će ovisiti kako će ispast plastike koje sam krenuo krpati odnosno već su povarene i u špric kitu. Treba brušenje a to ne znam kad ću, jer baš i ne volim to da radim ahhaha jer imam plastike i od VXR koje moram isto odraditi.
Nisam nešto pretjerano fotkao, ali imam ovih 20-etak fotki koje su tu.