Dakle, prosli vikend sam krenuo raskapat da dođem do malog lancanika ali nikako da uhvatim vremena opisat i upload at slike.
Čudom nije bilo niti jednog zglodanog šarafa ali opet se vidi da je neki fušer radio na njemu... Ova 4 šarafića su bila stegnuta da sam jedva odvrnuo sa normalnom račnom a manual kaže zatezanje 4-6 Nm. Nemogu vam sad upload at video ali svi 4 su blago povinjeni, valjda na granici pucanja(i naravno jedan navoj je dobio svoje)
Pošto nemam šarafštuk, radim u garaži bakinog brata gdje nema struje a uhvatila me noć
Prvi put se susrećem s ovako osiguranim šarafima
Gumica na sreću nije pukla jer kao što već rekoh košta 60 eura a nema aftermarket
Nakon ovog sam ovaj tjedan pribavljao ležajeve,šarafe itd. koliko mi je vrijeme dopuštalo.
Usporedno s novim,vidim da lančanik i nije toliko potrošen.
Jedini ležaj koji nisam mijenjao je ovaj, košta 55 eura što je too much
Taman zasarafim ostale sarafe i zadnji saraf naravno nece uhvatit navoj,onda sam isao "procistit" navoj tako sto sam ga zasarafaio od ispod(jer je to navoj od lancanika) i nekako je uhvatio
2 nova lezaja 21 eur svaki, uzeo sam ih jer se jedan okretao sporo a drugi brze pa reko kad je raskopano da ih zamijenim.Što se tiče masti, vidio sam u videima da ljudi stave malo masti pa sam stavio i ja,iako je to u ulju.
I naravno seks, zadnji sarafić se provrti. Koliko sam uspio vidjeti, navoj je napravljen dosta duboko pa mislim da bi mogao samo staviti duži šarafić koji bi uhvatio. Što mislite da probam stavit duži ili ovaj neće nikamo pobjeć?
Eto složeno,mada još ne znam što ću sa šarafićem
Sve je zatezano po manualu
free image uploadsOvih dana ga je plan napokon složit da se više riješim toga što se iz hobija pretvorilo u muku zbog fušera koji je radio na njemu i smrdao dosta šarafa.Ja nisam majstor ali ipak mislim da sad vec znam nesto,barem ne smrdan svaki saraf