Općenito > Generalno o skuterima
Koji skuter 300-400ccm? (gradska vožnja - Rijeka)
Mogy:
--- Citat: challenbeen - 07 Kolovoz, 2024, 13:15:16 ---
--- Citat: Mogy - 07 Kolovoz, 2024, 12:51:59 ---(s tim da koliko sam pročitao Kymco ima Hondine motore)
--- Kraj citata ---
Ne znam di si ovu nebulozu pročitao :D ali netočna informacija je.
Kymco ima svoje motore, i generalno su jako dobri.
--- Citat: Mogy - 07 Kolovoz, 2024, 12:51:59 ---Ne planiram ići na putovanja sa skuterom, samo gradska vožnja i zaobilaznica dio od Matulja do Vežice (eventualno kako sam gore napisao do Krka, Crikvenice otić đir vrlo rijetko), tako da ne znam baš da li mi se zbog toga isplati uzimati novi skuter.
--- Kraj citata ---
Uzmi onda Yamaha N-Max 155, savršena za što tražiš. Prednost je što je posli lako prodaš kad dosadi.
--- Kraj citata ---
Jbg, susjed nema pojma onda o čemu govori :icon_biggrin: Danas mi je rekao da Kymco ima Hondine motore (on ima downtown-a, možda je tako prije bilo na starijim modelima, pojma nemam ili se jednostavno zaj#bo). :)
Hmm, 155ccm... Sviđa mi se nmax općenito, jedino što su skupi ko kuga, ko i nmax 300. Mislim da bi dao za motor jedno 3000-4000€ max, tako da mislim da otpada kupnja novog motora skoro pa sigurno. Mislim da je to u mom slučaju neisplativo.
Poggiali:
Ako mislis uzet skuter i vozit ga 10 godina sigurno + i vise, onda uzmi novi ili gotovo novi koji jos ima garanciju i servisnu, mada uvijek mozes naletit na macka u vreci..
Nmax ne postoji 300, imas 125 i 155, dosta dobar skuter sa mizernom potrosnjom... ako ga ne gasiras, 2.5l na 100km.. 4300€ je novi 155
Bitno ti je gdje ces servisirati taj skuter, hoces ga servisirati sam kod kuce, gdje ces kupovati djelovo, da li su ti dostupni...
Naravno, bitno ti je i skuter kako ti lezi, koliko si visok, jel ti igra ulogu da mozes nogama doseci pod ili si pak toliko visok da ces koljenima udarati u volan..
challenbeen:
Nisam napisao X-Max, nego N-Max. Taman je 4.300e nov. Definitivno best buy za ovo što si opisao.
https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/scooters/urban-mobility/pdp/nmax-155-2024/
Mogy:
--- Citat: Poggiali - 07 Kolovoz, 2024, 18:27:41 ---Bitno ti je gdje ces servisirati taj skuter, hoces ga servisirati sam kod kuce, gdje ces kupovati djelovo, da li su ti dostupni...
Naravno, bitno ti je i skuter kako ti lezi, koliko si visok, jel ti igra ulogu da mozes nogama doseci pod ili si pak toliko visok da ces koljenima udarati u volan..
--- Kraj citata ---
Iz Rijeke sam. Pretpostavljam da ima dobar Yamahin servis u Rijeci? Vidim da ima prodajni salon na Školjiću, koliko vidim imaju i servis.
Pardon, zaboravio sam napisati visinu 183, 90kg~. Mislim da sa ovom visinom ne bi trebalo biti problema dosegnuti nogama pod (ja se nadam makar) :)
--- Citat: challenbeen - 07 Kolovoz, 2024, 20:24:39 ---Nisam napisao X-Max, nego N-Max. Taman je 4.300e nov. Definitivno best buy za ovo što si opisao.
https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/scooters/urban-mobility/pdp/nmax-155-2024/
--- Kraj citata ---
Izgledom mi se ful sviđa motor, vjer boljeg nisam vidio, a zadnjih par dana gledam modele i istražujem. Mogao bi uzeti u obzir taj da, još možda ako se nađe polovni neki za par sto eura niže bi isto bilo ok, a da nema masu kilometara :)
Gledao sam i Hondu SH150i. Doslovno su identične cijene za ova dva skutera. Po tebi je bolji nmax što se tiče performansi i voznih karakteristika (koji je startniji/udobniji/ekonomičniji)? Pretpostavljam da će uglavnom jedina razlika biti izgled između ta dva skutera. Stvarno nemam iskustva sa motorima i skuterima, zato i pitam možda glupa pitanja :icon_biggrin:
Edit: Vidim da sh150i ima dosta veće kotače naspram nmaxa, tako da pretpostavljam da bi trebao onda biti stabilniji/okretniji u vožnji gradom... Što se tiče izgleda puno mi je ljepši nmax kao što sam već gore napisao.
https://viktormotosport.hr/shop/promocije-akcije/vozila-a2-kategorije/honda-sh150i/
zvonkec92:
Ja bi radije odabrao SH150 a ne nmaxa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju