Haaaa!
Prvi utisak! - čudo!
Odmah da kažem, ako se pojavi u Garaži (temi) nemojte se čuditi. Jednostavno skuter koji me baš iznenadio i vozno i pristupu mehanički.
Kako sam došao do njega - došao je lik kod mene na ugradnju Tech Pulley rolica (23x18 18gr - ali da bi bio još bolji i življi treba 17gr ić) te periodičnu zamjenu ulja (Motul 7100 10w40) duplo kraće od preporučenog servisnog intervala
Vlastoručno servisiranje - Lakoća pristupa i skidanja variomata, lokacija filtera, šarafa za ispuštanje ulja i ulijevanje novog ulja - ne mogu virovati da tako nešto i postoji uopće. Prvi put sam radio na Hondinoj 350cc mašini, i sve sam skinuo bez gledanja manuala, onako logično gdje bi se trebalo nalaziti. 4 šarafa plastičnog poklopca i onda 10-ak šarafa na aluminijskom deklu, koji se skida komplet dole i u sebi ima ležaj za primar getribe. U fotkama sam ostavio redoslijed šarafa-šajbica ventilvara i variomata ako kome bude trebalo u budućnosti!
Vozne performanse - malo sam osta paff sa njegovom vožnjom, udobnošču i položaju sjedenja. Gume su na njemu malo grube - ali top za makadam. Po mom mjestu na Pagu smo prošli cca 10ak km, i baš sam ga silio i gonio po cesti tj. naginjao, jako je udoban, i poletan, pogotovo nakon ugradnje Tech Pulley rolica. Ozbiljno razmišljam o istom skuteru da se uparkira kod mene u garažu! hahaha.. koliko sam vidio, ima moto vilice, ima masu mogućnosti za gadgete, i za višlje ljude moguće je podignuti volan, i ono najvažnije napram Beverly i ostalih skutera, ima više položaja za postaviti noge, tako da ne mogu baš lagano utrnuti. Nije došao sa kuferom, tako da sa kuferom ne mogu dati utisak do kraja.
Razlika između Beverly 350 i ADV 350 - paaa, osim u položaju sjedenja, i udobnosti samog skutera, Honda ne dominira snagom. Ima samo 29 ks dok Piaggio ima 34! Razlika se osjeti i u ubrzanju, tj brži je Pia od Honde u ubrzanju te krajnjoj (155 vs 145 km/h). Obadva su gradsko agilni, ali opet Beverly je dost brži u zavoju, pogotovo radi veće felge i više snage. Razlika u modelima je 10 godina, tako da Honda ima dosta više prihvata za gadgete i ostali pribor dok se na Beverly možeš slikat i metnit phone u prednji pretinac, koji je zapravo i dosta koristan. Potrošnja Beverly je oko 4,5 do 5,1 litara na 100 km, dok je ADV 3,2 do 4,0 litre, sve ovisi o težini vozača i opreme, te samog dodavanja gasa... Honda prođe 300 km bez pardona, dok Beverly prođe 200 km sa rezervoarom.
-