Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR150 Challenbeen

<< < (15/21) > >>

challenbeen:
Hvala svima na javljanju ajde baš mi je drago da se konačno pojavila normalna rasprava!

JA mogu pričati samo iz svog iskustva, tuđe ovaj puta neću spominjati. Počeo sam OPET sa skuterima 2020g kada sam se pridružio forumu, znači punih 3 godine sam na skuterima od 50-125-150-300-460cc. Promijenio sam ovako ugrubo oko 15 SETOVA guma i uvik sam se trudio probati nešto što će me impresionirati. Da krenem ispočetka, ne znam jel se sjećate Malagutija F15 kad sam sa njime krenuo tražiti savjete. Naime, došao je sa prednjom original gumom iz 2002g i zadnja iz 2008g. Moj otac je poludio kad je shvatio da se na tome želim voziti i odvezao ga je u Pag vulkanizeru/mehaničaru (onaj koji mi je razbio deklo na skipperu) i stavio mi je gume koje on inače stavlja svima - mišelin pure power. Naime, ta guma je držala prvih 100 km cestu, sljedećih 400 po pljuvački je znala zabaciti a da ne kažem kako je f15 bio bolje vožen na 18 godina starim gumama nego na tim novim mišelinkama. Ne znam što je bilo posrijedi ali bilo je samo moje iskustvo. Iste te godine sam stavio na skippera mitasice neke i spalio sam ih putovanjem do Splita ali držale su kao blesave i kočioni put je bio dobar i bile su opet dobre punih godinu dana dok je skuter bio u mene. Kad sam kupio 2021 NRG Powera u Puli prednja guma je bila hoop b02 a zadnja molas ml50 i moram reći da u 2.000 km napravljenih nikad se sigurnije nisam osjećao sa njima a sa tim skuterom sam vozio samo 10-11-12-01-02-03-04 mjesec dok ga nisam prodao liku koji je napravio još 1.500 km na njima i stavio iste i napravio još 5.000 km bez greške ili straha ...

Molas ML50 po meni je no1 guma i po meni staviti je kao prednju gumu je čist pogodak. Za zadnju pogonsku nije i ako se radi više kilometra mislim da bi bilo dobro staviti Mitas Touring Force (imam je već montiranu na felgi i čeka prebacivanje sa onog SR na ovaj SR čisto za probu pošto je nova guma i želim probati svoju teoriju a tko zna oće li se onaj SR ikad provozati)

Glede Maxi skutera, skoro sam 4 puta bio poginuo na Mišelinkama dobivenih na Xmaxu, i najgore mi je bilo u Kožinu kad jednostavno nisam stao na raskrižje nego samo prošao kao da nisam stisao kočnicu i proletio raskrižje ... Posli toga jedno od boljih guma su bile Bridgstonke ali ubijao sam ih u 5000 km ...
Po meni za Maxi Skuter, najizdržljivija i najbolja guma koja se može kupiti je Pirelli Diablo Rosso Scooter i sa tim gumama na X9 500 i na Nexus 500 radio sam neke stvari što se ljudi ne usudu na sporskim motorima raditi i ulijećat u zavoje. Mislim da se svi sjećate poderane desne strane na zadnjoj gumi na Neksari...

Trenutno na Runneru SP50 imam Pirelli Angel i jako jako jako sam zadovoljan tim gumama (vozim ih tek 700 km na skuteru, tako da možda još nisam 100% pouzdan ali opet za sad su top gume), nisu kao Diablo Rosso niti Bridgestone ali dobro su stabilne i sportske gume i svakako bi i njih preporučio za novijeg SP50 ili čak VXR/ST

challenbeen:

Nabijaju se kilometri sa SR-rkom, baš sam zadovoljan sa njime. Volim sa njime otić na kupanje više nego išta... vožnja u dvoje je isto zanimljiva, povlači ko manija do 110km/h po satu... naime, kad sam danas isao na posao i vraćao se, čuje se netko čudno lupkanje iz dekla pa bih volio to prekontrolirati tako da se za sad uzima MHR u upotrebu dok ne pregledam SR-a. Makar da skinem deklo, da vidim jel se što gdje odspojilo ili sjebalo... bolje spriječiti nego liječiti

Isto tako sam krenuo lagano u slaganje nosača kufera tako da jedva čekam da i njega složim ...

challenbeen:
Uvik postoji ona shema kad se nekako pretjera sa projektom, ali toga kod mene nema. Jedino me još muči nosač kufera ali i to ću nekako jednoga dana srediti ahahha... za sad je dobio nove žmigavce i žarulje te nove felge (druga boja) sa gumama i opet novi blatobran, zanimljiva je stvar da sa Mitas Touring Force niti malo ne zapinje za blatobran dok je sa Molas ML50 razvalila isti takvi blatobran... a da ne kažem da ima brutalno bolje ubrzanje sa Mitasicom ...  zaaaanimljivo totalno! I da, skinio sam kurblu van iz 2 razloga - jedan je taj što je imala jako puno lufta i gdje je počela šuškati prilikom vožnje (jedva sam dijagnosticirao) a drugi razlog je taj radi prelagane krađe pogotovo što je cigića sve više ovdje okolo po Pagu ... pa da nebi bilo da razvale bravu i odvezu se... pa si to ne mogu dopustiti psihički. Drugo je kad ukrcaju skuter u kombi, tako ih mogu pratiti videonadzorom  :headbang:

Kako i sa Nexusom, tako i sa ovim SR150, ispunio sam dječački san ... provozati se po svom mjestu lagano u noćni suton sa curom i otići na noćno kupanje kao što sam jednom prije napravio to na crvenom zipiću 4t 50 cc ... hebote, to je bilo davne 2010g ... i evo, morao sam to jednom još napraviti ali na ljutom dvotočkašu jer su prije bile 2 komada SR BB u selu ... ... i odvezli se na plažu Ričine (stara Povljana) i beach party ... zvonkec zna di je plaža ta, pošto smo se tamo kupali  :icon_biggrin:

Zanimljiva stvar da nekidan (a svaki dan sam tamo) na bezinkoj sam naletio na Austrijance tripere sa 2t super moto pilama gdje su poletili sa motora da se naslikavaju sa SRkom... jao jao koji izljevi sreće

Beverly200x:

--- Citat: challenbeen - 24 Srpanj, 2023, 17:00:00 --- Drugo je kad ukrcaju skuter u kombi, tako ih mogu pratiti videonadzorom 

--- Kraj citata ---

Sad kad si napisao da imas videonadzor pazi da ne ostanes bez njega i Sr-ke  :laughing7:

challenbeen:
Općina ima 27 kamera :D od toga 10 kamera su u mojoj ulici (na trgu sam)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju