Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR150 Challenbeen
dario007:
Pristigla još jedna pila u BB kolekciju,.Aprilia SR150 u vrlo dobrom stanju sa 20tkm iz 2000g(prva rega 2004.g).Prvotno sam mislio prodati dalje, ali stvarno je tip top primjerak i odlučio sam ju ostaviti za sad.
Čovjeku sam održavao skuter, prije se dosta vozio,pa u zadnjih par godina po 100-200km godišnje. U 9mj 2021 sam napravio servis koji je uključivao
Remen
Mikroremen
Zupčanik uljne na ležaj
Rolice 19x17 12gr
Klizači
Prirubnica
Matica kvačila
Ulje u getribi
Novo crijevo benzina
Pranje filtera zraka
Slaganje auspuha da ne zvoni
Slaganje koljena sajle na karburatoru,čišćenje i štelanje po potrebi
Rabljeni uredan poklopac prijenosa plastični
To je više manje to, uz skuter sam dobio nosač kofera i kofera tako da ce i to ići gore vjerovatno.
Od stvari koje treba napraviti:
Tapeciranje sica
Registracija
Zadnji blatobran
Pofarbati airbox
Ispolirati skuter
Gume( nije pod obavezno, ali bilo bi dobro)
Ručke zamijeniti
Nabaviti rep sa mačjim okom i osvjetljenjem tablice
Napraviti "čipanje" 150tke jer je serijala očaj!
Evo slike kad sam ga preuzeo
dario007:
Ja sam doma napravio neke početne radnje,malo ga oprao,ulickao i detaljnije pregledao.
Stavio sam zadnji blatobran iz šteka za prvu ruku, pofarbao poklopac airboxa jer se sav poljuštio, napumpao gume,izlio staro gorivo i ulio novo.
Otvorio sam prijenos,još uvijek je sve novo,tako da sam samo oprao sve skupa i krenuo sa pripremom za čipiranje SRke.
Pa evo i tih slika:
dario007:
E tako je lagano krenulo stage 1 čipiranje, naravno sa preradama na tokarskom stroju kod Zvonkeca.
Serijski variomat i ventilvar tokareni na 13* kako bi remen u startu bio čim niže i start na nivou, a isto tako se budu koristile 20x17 rolice umjesto 19x17 kako bi se i na krajnjoj dobila neka nijansa.
Uz to ide i spuštanje glave višeg nivoa, spušta se za 1.35mm i odma se slaže gumica od malossi 172 na nju kako mi nebi bježala silna vazdušna kompresija.
Evo i slike toga. Naravno prvo od majstora i onih kaj smetaju,ispiju sve živo i sve propitkuju, sebe nisam slikao, iako isto spadam u ovu drugu kategoriju.
Evo slikica remek djela
dario007:
A j**** ti, ma odma cemo ga na stage 18 nasvirat, malo me odnijelo, pa su sletili dijelovi dole i ide burgijanjeeeee...
Vlasnici SRa ce znat zašto se kloca zadnji kotač, a ostali da znaju da se jedino tako moze skinuti termogrupa dok je mašina na rami.
I ajmo malo špene u oči i nos za bolji ugođaj
dario007:
Naravno to nebi bilo to da iz šteka nisam izvadio novi klip slova F, koji mi ne paše u termogrupu koja je bila na SRki slova C,a tako da je rađena druga termogrupa iz šteka slova F koja je kao nova, pa sam je samo preletio honerom da se to lijepše razradi.
Evo slike novog OEM klipa
Uz to je danas kupljen novi gel akumulator, novi Malossi igličasti, set brtvi za Malossi 172, nova guma prijelaza na uljnom tanku sa tanka na crijevo i 1m crijeva. Ispucala je ta guma i bali po svuda pa cu usput i to zamijeniti.
Kupljene su i nove ručke volana, kao na Piaggiu jer od Aprilie nisam našao.
Sutra nastavak radova i nadam se opalenje...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju