Kao netko s mora, predsezona je u okolici Splita podbacila skroz. I neka je... kamo sriće da bude još gore
Jednostavno smo preskupi naspram Portugala, Španjolske, a u odnosu na Grčku i Tursku da ne pričam. Turisti to vide, nisu ovce. Nekidan uzmem gemišt u nekom bezveznom bircu van grada, 7€. Otvoria se neki klub u Splitu, minimalna potrošnja po osobi je 50€, a mali Heineken je 10€, čevapi (5 komada) i pomfrit 15€, stan u zgradi (namijenjen radnicima u tvornici) do mene, 30ak kvadrata, 80€ noćenje, kilo trešanja 6€, krompira 1.70€... to jednostavno nije normalno. Ove sve cijene su x3 u odnosu na prošlu godinu.
Na moru se gradi nenormalno, tamo gdje misliš da se ne mogu 2 auta parkirati, nikne zgrada s apartmanima. Tako da u budućnosti mislim da se nećemo približiti rekordnim sezonama ni blizu, a ovi što su od podruma i garaža napravili apartmane, od toga nema ništa. U srcu sezone (7. i 8. mjesec) centar većih gradova će biti full, luksuzne vile s bazenima će biti full, a od predsezone i od ovih prenamijenjenih garaža i atomskih skloništa, piši propalo.
Drago mi je da je malo turizam kala, da se ljude vrati u normalu, hard reset. Jer pohlepa je prevelika. Svak bi u 3 mjeseca volio isplatiti stan, a to ne ide tako.
EDIT: kilo pečene janjetine (1kg) - 42€ (320kn).