Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen

<< < (18/46) > >>

challenbeen:
Krenulo je slaganje sinoć, evo lagano sam već i sad završio za danas. Primijetio sam da nemam akumultor i 6mm crijevo za vakum i dovod goriva tako da sam morao stati... uz to, planiram promijeniti i ove releje paljenja, ne izgledaju mi na oko "zdravo", pa ću vidit jel ima kakva alternativa za njih. Stavio sam za sad prednju (bez pločica za sad) i zadnju kočnicu, prednji kotač i cijelu osovnu sa pužem, sajlu puža, sajlu gasa, instalaciju, kadu, uljnu pumpu + nova crijeva, rezervoar + vakum pumpu, raznorazni releji ... ima tu još jako puno posla... plastike su ostale i dalje u špric kitu ... ne znam kad ću njih krenuti slagati tj farbati ... 

dario007:
Guma koja vodi crijeva uljne pumpe je naopako, popravi to...

Pratim ;) lijepo napreduješ

challenbeen:
Ahaaaa naopako je... a jedva san je navukao na crijevo hahaaha... mozda bolje fa je ostavim ovako za sad, ako sve bude u redu, stavit cu potpuno novu Mikuni uljnu pa cu i to sve ostalo fixati, za sad mi je okej..
 Mozda pokoji kabel instalacije sam krivo provukao ali trudim se da bude sve sto bolje mogu

Naime, imam problemus... ne znam u koji dio instalacije ubacim plovak od uljne posude... jednostavno nemam jack za njega hahaha... što sad sa time?

challenbeen:
Imam katastrofalnih problema sa pronalaskom dijelova... nevjerojatno  :laughing7: a ne želim cvikati i prerađivati, želim OEM  :icon_scratch: :icon_thumright: - barem što se tiče plovka uljne posude hahaha

Naime, dario007 je krenuo sređivati svog na "stage 1" pa sam odmah i svoje dijelove poslao na obradu. Veliko hvalisimo zvonkecu našem sa foruma! ovo su sve njegove fotke koje ja samo prilažem:

Preciznije, mijenjao je kut nagiba samog ventilvara i dobio je nešto slično multivaru. Podatke ostavljam njemu ako će napisati, ako ne, tokareva tajna za čuning bez bacanja 120 eura na multivar.
Naravno, uz suradnju sa Radetom, naručene su rolice 20x17 12gr za optimalnu vožnjicu. Kad stigne do mene, po uputama moram maknuti podlošku koja ide između bolcne i ventilvara...

challenbeen:
Glavne plastike su u špric kitu, nadam se i završnom, točnije "light grey" ... direktno po uputama Glasurita i baze 55... Jedino što još planiram napraviti sa njima je pobrusiti sa 1000 na vodu da se dobije besprijekoru glatkoću, ili se barem potruditi, do sad sam samo brusio sa 400 na suho i lagano pošpricao sa još jednom rukom koja čeka tu 1000 gradaciju..  zadnje sam tako dobio na X9 i ispalo je top! Naravno, ove sporedne plastike sam pofarbao u crnu bazu i ispalo je jako dobro... malo su mušice i kukci zasrali, ali kad nemam boljih uvjeta...

Naravno da sam pazario i 280 mm disk za SR, tako da jedva čekam da ga "obradim" i ugradim u skuter iako skuter za sad još nije u voznom stanju... To ću se potruditi riješiti sljedeći tjedan... Imam još par sitnica na pjeskarenju tako da jedva čekam sve kompletirati a da ne kažem da čekam i provozati se konačno...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju