Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen

<< < (41/46) > >>

challenbeen:

Evo ga ljudi, promijenio sam dosta plastika, sad je picikato od skutera, našao sam čak i gumice za retrovizore tako da sam i njih stavio, bolje i oce od Piaggia nego da nema ništa. Slikao sam dole da se vidi da ima svaki šaraf, skuterče je sad tip top i vozi se prekrasno. Skužio sam da sam danas ubio zadnji amortizer i da je proslinio, tako da srećom imam još jedan u šteku, tako da ću staviti njega. Ako i on bude loš, onda moramo po YSS za Dragsterića :P

Danas sam napravio 170 km sa skuterom (Pag - Zadar - zadarska đirada - Pag) te sam u Pagu prvi put bio i na benzinskoj sa ovim skuterom. Skuter ide lijepo, ne muči se, vrti veseeelo! Sa nama dvoje (220 kg) vuče ko lud, imate video pa uživajte sa laganim kruziranjem.... Najbrže po satu sam išao 120 nizbrijeg, najsporije 80 (Matakov brijeg 9% (Podvršje)).

challenbeen:

;D  :help:

challenbeen:
NOVI PROJEKT
(2.) Aprilia SR150 2t 2001

I tako.. imao sam viška novca, viška dijelova kući, i pokupio skuterče u Rijeci koji je bio u prometnoj nesreći. Kako sam imao ramu kući, set riješenih plastika, i još dosta sitnica na šteku, izašao mi je ovaj oglas i u teškim pregovorima ponudio sam mu možda i najrealniju cijenu na koju je čovik pristao nakon par dana kad je vidio da sam mu jedini ponudio preko 350e. Kad sam došao gledati skuter, bilo je jako bitno da ima netaknute blokove, da nisu pukli ili slično, da ima spuh, karb, instalaciju i uredne papire. Sve je to imao i ja sam bio zadovoljan. Od bonusa, ima perfektan sat (celer), uredan karb, kompletan prijenos, odjavljene papire, komplet ispravne bobinu i CDI, i nema lufta na radilici ni sa jedne strane, a od mana mu fali komplet brave (sve 3). Možda će mi faliti plastike oko akumulatora one među nogama, fali i guma od airboxa do karba i zadnji blatobran - njih nemam, ostalo je više-manje, sve u mom šteku.
Idem redom. Prvo ću opijeskariti ramu, auspuh, njih riješiti u farbanju, zatim sam već lagano očistio prednju čeljust i pumpicu, izvadio iz šteka nove pločice, te ih montirao, očistio sam i karburator, a dalje ostaje i prekontrolirati kompletne blokove te ih dobro oprati, i izvaditi airbox iz šteka jer mi je ovaj sumnjiv.  Prijenos ću dalje složiti kako sam radio do sad, a glavu, ventilvar i variomat ću poslat našem Zvonkecu da mu nije dosadno da mi to riješit kako treba i ubaci Malossi gumicu...

Sa ovim projektom nadam se da sam iza Uskrsa gotov.
Svakako ga slažem za prodaju, ali to ne znači da ću fušariti, dat ću sve od sebe da ga dovezem u dobro ili odlično stanje.

challenbeen:

Lagano kiša pada, sa njime ide čišćenje, sortiranje i rastavljanje dijelova. Sve je očišćeno, ostalo je još nešto malo na blokovima riješiti. Za sad sam zadovoljan, lufta na radilici nema, semerinzi su suhi, sve u svemu sve je ok. Popucali su seleni, ali imam druge koji su ko novi.. naravno, čekaju ugradnju :D :D Klackalice sam izvadio iz šteka, već jedne spremne i pofarbane, tako da samo sad triba sve nabaviti i poraditi na njima da bude složeno i podmazano.

Za sad, dok se ne naruče dijelovi i dok ne stignu, opraćemo sve što možemo, posložiti sve što možemo, i nadam se, pohonovati cilindar. Cilindar je dobar, klip i karike su dobri, radilica je dobra, bez lufta, tako da blokovi neće popola, samo ćemo promijeniti semeringe i dihtunge.

challenbeen:
Dok čekam tokarsku obradu glave, ventilvara i variomata, lagano se zabavljam prvim SR150. Nisam htio sad pilati sa svakakvim fotkama radova, pa me evo samo dok sam sve mijenjao. Bukva mi je našao prekidače sa Aliexpressa, pa sam ih naručio par setova, tako da je jedino to ostalo za promijeniti i to je upitno hoće li se minjati, jer su i ovi u dobrom stanju, samo izlizani malo. Uspio sam i maske ispolirati, srediti kako triba, te sam zalijepio po šabloni OEM naljepnice na skutač. Ispalo je odlično, samo što eventualno fali sad pokoji šav na sjedalu u crvenoj boji hahah ... sve u svemu, prezadovoljan san skuterom, odličan je, odlično se vozi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju