Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen
challenbeen:
Malo sam si dao truda danas, pa sam reko ajde da ga barem pripremim za paljenje... trenutno je ovakav kakav ga vidite na fotkama, ulio sam 0,5 litara dvotaktola, da bude "mokro" dno, također sam sva ostala crijeva pospajao. Benzin još nisam ulijevao. Akumulator ... još ga nemam, ali imam jednu auto bateriju 12V 74A pa gledam kako bi mogao njega montirati i pokušati startovati skuterče ...
Po nadanjima i volji, možda ovaj 3 adventski nadolazeći tjedan bude taj tjedan paljenja... :notworthy:
dario007:
Federe nogare si kontra okrenuo, fali ti gumeni dio koji je privezan za ramu i vodi crijeva od goriva i vakuma. Fali ti ušica kroz koju prolaze žice od čoka i grijača, fali predfilter na airboxu, zadnji šeraf blatobrana si neki lijevi stavio, nisi vratio gumicu preko španera uljne pumpe, crijevo od tanka ulja do uljne nejde okolo rame.... Trebao si poslikati kako šta ide da vratiš kako je bilo u originalu. Ovak kad dva puta nešto rastaviš nit ima oem šerafe niti pozicije...
Inače lijepo napreduje, ali obrati pažnju na detalje, jer je to ono što čini razliku... :icon_thumright:
challenbeen:
TRAGEDIJA.
Znači, skupim želju i volju, i idem samo sad napraviti da pokušam da za verglam da vidim jel se anlaser vrti, i ako vrti ima li struje na svjećici... nisam mislio još ulit benzina, jer vani bura dere nemilo (neda mi ga se izvlačiti van). I naravno, spojim sve na akumulator, ništa... Idem gledati redom, provjerim kontakt na ključu, sve štima, dao sam ga, provjerim osigurač ... prc, izgoren 5A ... trk po drugu, našao najmanju od 10, uvalio ga, sretan stišćem kočnicu i prekidač paljenja... ništa... ne znam hoću li psovat ili što više, krenem dalje, gledam sad žice i dijagram žica jesam ga dobro spojio, sve štima, idem gledati po videima, skuter je na ovoj instalaciji normalno radio... čudo!
Što može biti?
1. spojiti instalaciju uljne pumpe?
2. opet relej anlasera ne valja, treba novi?
3. potpuno nova brava sa defektom?
4. nešto četvrto? pitanje je sad za vas iskusnije haha
Nije mi trenutno mrsko, jer je zima, ne žuri mi se nigdje i stignem sve riješiti ovu zimu. Samo što bi mi bilo draže da sam čuo to čarobno verglanje. Ali mi je svakako mrsko jer mi se isto dešavalo u 5 mj...
Svakako novi relej i novi 4Ah akumulator nabavljam, isto tako tražim i čitavu uljni plovak sa instalacijom...
stipe:
Kreni sa naponom, od brave, preko prekidaca pa dalje... provjeri relej, da li uopce prekida, da li ima napona, spoji direkt na njega pa vidi da li prekida...
ljubo46:
Da bi alnaser vrtio treba stisnut kocnicu da radi stop svjetlo
Jesu ti prekidaci ispravni na ruckama?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju