Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen
challenbeen:
Kako sam na GO, i kako kiša pada, nemam ništa drugo raditi nego se zabavljati SR-kom. Udaram jako, i moram reći iako sam ovo već sve radio jednom, isto je opuštajuće samo brže jer se ne treba razmišljati kako izkemijati, nego ono doslovno samo odradiš. Ovaj put imam samo neke promjene u sitnicama i to je to. Sjebao sam na radilici navoje pri vađenju, tako da sam izgubio 200e na tome, ali hej, imaće novu radilicu, sve novo - novo, tako da opet nije loša stvar :icon_biggrin: Skužio sam da sam za jedan anlaser manjka, pa se nadam da ću nekoga negdje užicati, valjda :icon_thumright:
Tu imam 20-etak fotki što sam sve obavljao danas i pripremao. Konačno je rama na centralnim nogarama i OEM prednjom felgom i novom Molas ML50 ;D Naravno, radio sam opet istu shemu sa štop svitlom, to mi je jednostavno prebrutalno i must have za SR. Brusio sam prednji far sa 800 na vodu, kad nađem još 1000 papir onda ću i sa njime pobrusiti, pa ću na kraju i polakirati. Zatim sam se opet vratio na krpanje kompletne instalacije zadnjeg repa, te sam naravno i pofarbao bumper paintom neke sitnice da se istakne sve kako sam želio. Sve imam u duplo, čak i troduplo tako da će se sve moći kombinirati ako posli želim iz nekoga razloga nešto zamijeniti. Jeeedva čekam povratak kompresora, jer izgleda da mi je to sad jedan od alata koji je obavezan i svakodnevan u mojoj radioni.
challenbeen:
Idemo redom - prvo sam završio instalaciju na repu, sve sam spojio osim zadnjeg stop svitla, jednostavno sam zametnuo stopice koje odgovaraju originalnim stopicama na instalaciji, pa ću sutra vjv. u Chipoteci kupiti druge. Zatim sam donio iz grada najskuplji ključ ikad, opralo me cijenom ali bilo mi "hića" da skinem i odnesem na pjeskarenje.
Poslikao sam redoslijed skidanja da se ima za forum kako se slaže vilice na SR150 2t.
Onda sam sad pred večer malo za opuštanje posložio instalaciju na šasiju i povezao sa plastičnim vezicama kako je bilo i na originalu.
challenbeen:
Idemo dalje, stigla, nadam se, finalna narudžba dijelova, ONE radilica, prednje disk pločice Ferodo, RMS bočna nogara za Ditecha te nove opruge centralne nogare (oba komada) ... Pločice sam odmah montirao, naravno, prebacio sam i limiće sa starih iako po meni to nije potrebno. Još što sam napravio je ubacio radilicu u škrinju i to je to. Za nastavak, uskoro :toothy3:
challenbeen:
Pa, dan je počeo prvo sa pranjem plastika. Sve sam detaljno oprao pa čak i sa bušilicom na četku! Sve detaljno isprao, i ostavio da se osuši. Poskidao sam sa plastika sve naljepnice koje sam našao i skinuo sam ljepilo. Zadnju glavnu plastiku sam čak pobrusio lagano. Onda sam se negdje u međuvremenu sjetio da imam novu radilicu koja je u škrinji i koja čeka ugradnju. Pa sam sve lijepo pripremio, grijao ležajeve, radilicu dodatno ohladio, i pri montaži, sve je samo kliknulo jedno u drugo. Stavio sam ovaj puta Loctite 510 brtvilo između blokova kako sam stavio nekidan i na poklopac getribe. Pa sam radilicu otkočio, i kad se sve ohladilo, onda sam ubacio Corteco semeringe. Složio sam zatim klip i novi OEM Piaggio igličasti na klipnjaču radilice, stavio i nove osigurače, te sam išao mjeriti zazor karika. Prva karika ima 0,40mm zazora, dok druga 0,63mm zazor što je po Radinom i mom sudu jako dobro, tako da nema potrebe za novima. Svakako termogrupa ima točno 9.700 km što sve odgovara stanju dijelova. Zatim sam rastavio usis, prebrisao sve i oprao, te ugradio nazad sa karbonskim lamelama. Naravno, stavio sam i na njega Loctite 510 da dobro brtvi! Prešao sam onda na stranu variomata, postavio zupčanike, novi OEM remen, limić koji ide preko i naravno novu OEM Mikuni uljnu pumpu. Posli toga, prešao sam na zadnji dio, odnosno sam montirao osovinu pakni, te same pakne i opruge koje ih drže.
challenbeen:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju