Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen
challenbeen:
Lagano se troše pare, i prikuplja sve da se složi kako treba. Naručio sam ležajeve, filter zraka, semeringe, sp180 remen, matice radilice, remen uljne, diznu 85 M6, klizače, karbonske lamelice 0,3, set malossi 172 brtve, novi osigurači klipa, prirubnicu, bijele poklopce žmigavaca, žute žarulje za iste te žmigavce, i sad danas ostaje to da se presvučem u radnu robu i krenem prati blokove... Naravno, svi ležajevi su položeni u škrinju na hlađenje. Plan je odraditi ležajeve radilice sutra, kao i ležajeve ušica za klackalicu, također i ležaj getribe odnosno ležaj kotača, i zatvoriti tj složiti getribu, tako da ostane samo radilica za next time.
Još se nečkam za novu radilicu ili iskoristiti ovu što imam. Sve u svoje vrijeme! Definitivno ću poslikati kompletnu instalaciju kuda sve prolazi, tako da ću i okačiti tu na forum ako tko bude slagao ikad, da ima šablonu :)
Zaboravio sam naručiti bočnu nogaru ...
dell:
zasto zamjenski dijelovi :sad3:
challenbeen:
--- Citat: dell - 03 Studeni, 2023, 13:24:37 ---zasto zamjenski dijelovi :sad3:
--- Kraj citata ---
Ha? Kakvi zamjenski dijelovi?
challenbeen:
Smočio sam se perući ove blokovi i to pošteno natopio hahah ... ali blokovi su sad čisti, i naravno na kraju oprani brejk klinerom. Zatim sam krenuo rastavljati donor vozilo, i sve lijepo razvrstao tako da posli ništa ne stignem naći hahah :( naravno, uspio sam oprati i karburator, te sam rastavio i auspuh što se sve moglo, i naravno spremio ga za pijeskarenje. Zatim ću ga proći Anti-Rust converterom pa onda proć temperaturnom crnom bojom, dok ću platu ofarbati u temperaturnu sivu boju, što mi je stvarno top kombinacija.
Razmišljam što ću sa plastikama, dal da ih samo osvježim istom bojom, ili da idem na neku svoju ludu kombinaciju... pitanje je sad
challenbeen:
Kako sam na GO, i kako kiša pada, nemam ništa drugo raditi nego se zabavljati SR-kom. Udaram jako, i moram reći iako sam ovo već sve radio jednom, isto je opuštajuće samo brže jer se ne treba razmišljati kako izkemijati, nego ono doslovno samo odradiš. Ovaj put imam samo neke promjene u sitnicama i to je to. Sjebao sam na radilici navoje pri vađenju, tako da sam izgubio 200e na tome, ali hej, imaće novu radilicu, sve novo - novo, tako da opet nije loša stvar :icon_biggrin: Skužio sam da sam za jedan anlaser manjka, pa se nadam da ću nekoga negdje užicati, valjda :icon_thumright:
Tu imam 20-etak fotki što sam sve obavljao danas i pripremao. Konačno je rama na centralnim nogarama i OEM prednjom felgom i novom Molas ML50 ;D Naravno, radio sam opet istu shemu sa štop svitlom, to mi je jednostavno prebrutalno i must have za SR. Brusio sam prednji far sa 800 na vodu, kad nađem još 1000 papir onda ću i sa njime pobrusiti, pa ću na kraju i polakirati. Zatim sam se opet vratio na krpanje kompletne instalacije zadnjeg repa, te sam naravno i pofarbao bumper paintom neke sitnice da se istakne sve kako sam želio. Sve imam u duplo, čak i troduplo tako da će se sve moći kombinirati ako posli želim iz nekoga razloga nešto zamijeniti. Jeeedva čekam povratak kompresora, jer izgleda da mi je to sad jedan od alata koji je obavezan i svakodnevan u mojoj radioni.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju