Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen

<< < (24/46) > >>

challenbeen:

Dobio sam malo inspiracije, odlučio sam da idem na sve, full build Aprilia SR150 sa spuštenom glavom i gumicom za kompresiju, tokarenim variomatom i ventilvarom, ostalo komplet OEM. Jedino još nisam siguran kako ću plastike riješiti, ali iskreno se nadam da bi ga mogao konačno riješiti ove godine, pošto su rama, klackalice i vilice već riješeni, ostaje pobrusiti i polakirati felge, plastike, složiti blokove, poslat Zvonkecu na tokarenje dijelove, i naravno 300-injak keša za nove dijelove da sve završim (plan je takvi za sad).

U principu imam sve osim sitnica za blokove, i eventualno nove zadnje 130-60-13 gume pošto Molas ML50 140-60-13 nije preporučljiva za zadnju ako se ne mislite spaliti blatobran ahahah

challenbeen:
Lagano se troše pare, i prikuplja sve da se složi kako treba. Naručio sam ležajeve, filter zraka, semeringe, sp180 remen, matice radilice, remen uljne, diznu 85 M6, klizače, karbonske lamelice 0,3, set malossi 172 brtve, novi osigurači klipa, prirubnicu, bijele poklopce žmigavaca, žute žarulje za iste te žmigavce, i sad danas ostaje to da se presvučem u radnu robu i krenem prati blokove... Naravno, svi ležajevi su položeni u škrinju na hlađenje. Plan je odraditi ležajeve radilice sutra, kao i ležajeve ušica za klackalicu, također i ležaj getribe odnosno ležaj kotača, i zatvoriti tj složiti getribu, tako da ostane samo radilica za next time.
Još se nečkam za novu radilicu ili iskoristiti ovu što imam. Sve u svoje vrijeme! Definitivno ću poslikati kompletnu instalaciju kuda sve prolazi, tako da ću i okačiti tu na forum ako tko bude slagao ikad, da ima šablonu :)
Zaboravio sam naručiti bočnu nogaru ...

dell:
zasto zamjenski dijelovi  :sad3:

challenbeen:

--- Citat: dell - 03 Studeni, 2023, 13:24:37 ---zasto zamjenski dijelovi  :sad3:

--- Kraj citata ---

Ha? Kakvi zamjenski dijelovi?

challenbeen:
Smočio sam se perući ove blokovi i to pošteno natopio hahah ... ali blokovi su sad čisti, i naravno na kraju oprani brejk klinerom. Zatim sam krenuo rastavljati donor vozilo, i sve lijepo razvrstao tako da posli ništa ne stignem naći hahah :( naravno, uspio sam oprati i karburator, te sam rastavio i auspuh što se sve moglo, i naravno spremio ga za pijeskarenje. Zatim ću ga proći Anti-Rust converterom pa onda proć temperaturnom crnom bojom, dok ću platu ofarbati u temperaturnu sivu boju, što mi je stvarno top kombinacija.
Razmišljam što ću sa plastikama, dal da ih samo osvježim istom bojom, ili da idem na neku svoju ludu kombinaciju... pitanje je sad

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju