Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (85/88) > >>

aragonY:
Koja radilica je u igri?

Zmajur:
OEM radilica, barem je takva narucena..

dr.mrgood:
Treba postaviti početne postavke na neutralno, odnosno:
1. Igla na sredinu (zanemarimo to što zaje... na malom gasu)
2. Vratiti original spužvu filtera

Zagrijati skuter i opaliti ful gas 700-800 metara i vidjeti boju svjećice. Kada se nađe idealna dizna onda se tek može dr#at% oko igle i svega ostalog. Ne može se mijenjati više stvari odjednom (spužva, dizna i igla) jer onda čovjek više ne zna šta je utjecalo na promjenu odaziva gasa i boju svjećice. Ide se redom - jedno po jedno.

dario007:
Takvom štelom bi ovaj stroj ucvikao u prvih 200m.

Slažem se za mijenjanje stavku po stavku prilikom štelanja.

Zmajur:

--- Citat: dario007 - 11 Kolovoz, 2023, 09:05:23 ---Takvom štelom bi ovaj stroj ucvikao u prvih 200m.
Slažem se za mijenjanje stavku po stavku prilikom štelanja.

--- Kraj citata ---

Dario, MrGood, kad sam ga slozio.prvi put po preporuci ,sve je bilo ok...Boje svjecice su bile dobre, vukao je i prosao 2000km. Jedino nije htio palit bez malo gasa....
Onda sam ja odlucio rastavit gearbox, da vidim sta mi zvizdi u voznji i eto, akinuo sam termo grupu da vidim stanje...
Poslije toga sam poceo srat sa manualnim cokom i ostalim sranjima, ali me bilo koja postavka drjala zbog trokiranja pa cak i ona prva koja je prije radila uredno....  I kad je bila dizna 78, probao sam stari, novi i manualni cok, dizao spustao iglu, mijenjao filtere, klipice i opet sento trokiranje javljalo na jedvice malom gasu...
Ovo mi je prvi skuter i neznam kako se ponasa jedan normalan setup. Znam da moj na vrhu gasa ide samnom ide 45-55kmh, ali sada kada me jebe to.teokiranje, nemoguce ga je voziti 30km/h. Moram non stop drkat po rucici gasa...
 Sto se tice Typhoona, vise ne trebam savjete, jer ide u povijest..Pisem tek toliko da stavim pecat na temu,  :laughing3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju