Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
Malo uvoda...... :binkybaby:
Kao sto rekoh na pocetku, posjedujem skuter Piaggio Typhoon 50cc, 2011 godiste. Maleno govance, nazvano "Kristina Mandarina", kupljeno nabrzaka, polovno, za sina koji ga je izrabljivao cca godinu dana, dok nije presao na nesto jace, ocuvanije i kvalitetnije. Skuter je bio vizualno odvratan, prebojane, ispucane plastike, konstantni problemi... Nista cudno, vozili ga dostavljaci pizze...,
Prodajom ne bih vratio ulozeno, niti bi volio "usrecit' nekoga. Na kraju sam se odlucio se na veci remont, eto nek bude od koristi u obitelji po potrebi.
Osim terace, male ostave, drugih i boljih uvjeta nemam, tako da necu ganjati savrsenstvo, pouzdanost iznad svega. Naravno pokusati racionalno uloziti....
Posto sam "noob" u svijetu skutera, bit ce i pitanja tokom ove avanture, pa se nadam da ce biti i korisnih odgovora...
Zmajur:
Zbog manjka vijaka, razbijenih kopci, razbacivanje plastika prosao je lakse nego sto sam mislio..
Mad Max....oli ti ga, okupani stakor
Zasto ne i Alan Ford izvedba...
Zmajur:
Prva odluka je racionalna obnova, osvjezenje plastike tako da za pocetak uzeo nekolicinu sprejeva...
Ambro-Sol / Plastic Primer - cca 50kn
Ambro-Sol / Spric Kit - cca 55kn
Ambro-Sol / Bumper Spray - cca 45kn
Dupli Color Areosol / Bijeli Lak- cca 80kn, :angry7:
Dupli Color Areosol / Crni Lak- cca 80kn, :angry7:
Dupli Color Areosol / Transparent Lak- cca 80kn, :angry7:
Malo pakovanje za kitanje - cca 50kn
Smirgl papira se ima, alata vise nego dovoljno, volje, strpljenja i vremena nemam.... ;D
challenbeen:
--- Citat: Zmajur - 09 Studeni, 2022, 20:37:08 ---Ambro-Sol / Spric Kit - cca 55kn
Dupli Color Areosol / Bijeli Lak- cca 80kn, :angry7:
Dupli Color Areosol / Crni Lak- cca 80kn, :angry7:
Dupli Color Areosol / Transparent Lak- cca 80kn, :angry7:
--- Kraj citata ---
Nadam se da te sprejeve nisi kupio ... to je apsolutno bacanje novaca u koš, ispast će ti grozno i nikad nećeš biti zadovoljan. To sam isto odradio na malagutiu F15 i zgrozio sam se kako je ispalo nakon par dana pogotovoooo kad bi prolio benzina ili nešto po plastici ... odmah sve u papar... isključivo ako možeš na špricu pofarbaj...
Zmajur:
--- Citat: challenbeen - 09 Studeni, 2022, 20:43:28 ---Nadam se da te sprejeve nisi kupio ... to je apsolutno bacanje novaca u ko%u0161, ispast %u0107e ti grozno i nikad ne%u0107e%u0161 biti zadovoljan. To sam isto odradio na malagutiu F15 i zgrozio sam se kako je ispalo nakon par dana pogotovooo kad bi prolio benzina ili ne%u0161to po plastici ... odmah sve u papar... isklju%u010Divo ako mo%u017Ee%u0161 na %u0161pricu pofarbaj...
--- Kraj citata ---
Kupljeno i u akciji, :laughing6:. Sta bude, bude...svjestan sam toga, te pogotovo svjestan svojih mogucnosti u lakiranju...( -2, sjedni) Skuter nije rariret, :laughing7: da placam krpanje 70% plastika, pripremu i lakiranje.... Uostalom, parkiram blizu skvera gdje lete cestice boje koje se taloze po autima, motorima... Tako da ce skuter u roku 3-4 mjeseca dobiti hrapavost kao grubi smigrl papir. Prava nocna mora za vlasnike raznih plasticno, limenih ljubimaca... :laughing9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju