Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 02 Ožujak, 2023, 00:11:07 ---Ako je bio poravnat sa blokom, onda nije mogao semering strugati po lezaju.Ti si radio alat za ugradnju lezaja, tako da bi to trebalo biti okej ako si se drzao mjera...
Ako je semering strugao mora se jasno vidjeti trag usne po lezaju.Moguce da si ga pregrijao kod ugradnje pa je tada poplavio.
Sam procijeni jel bi otvarao ili ne? Da se radi o meni bi,samo iz razloga sto je sve vec na pola rastavljeno,pa da isti posao ne radim dva puta.
Iako stoji i Matijina teorija, ali svakako sa dozom rizika. Svakako bi ti Matija ili ja dali realnije mišljenje kad bi ti to slikao i objasnio kako je semering bio ugrađen...
--- Kraj citata ---
Da radio sam alat na osnovu mjera prijašnje "necije" ugradnje. Lezaj je poplavio uz samu radilcu, prema gore nema naznaka. Ugradnja nije sigurno, topal blok - hladan lezaj. Jedino neznam dali postoji mogucnost da radilica nije omala dovoljno lufta, ali onda vjerujem da bi zacvikao...
Ovako kad vrtim radilicu na ruke, ne osjecam otpor, struganje...,kad je zavrtim na ruke ide lagano i vraca se u gornji polozaj.
Zmajur:
S obzirom da dijelovi kasne, ipak sam se odlucio rastavit blok. I bolje da jesam....Ležaj je ipak fasovao...., tako da sam promijenio istig, sklopio blok i obavio tlačenje sa starim cilindrom, da se uvjerim u semeringe i ostatak spoja samoga bloka....
Malo pusta na spoju cilindra i bloka, ali to me toliko ne uzbuđuje dok ne dosje novi set...
Poggiali:
prdnuo novi lezaj na 50cc? :S a jbt bad luck, ajd ja sam mrzio piaggio jer mi je runner jeo lezaje svakih 5-6k km , al tad nisam ni znao da ima jaca radilica za 70cc, al ovo je fakat pre brzo...
ps, jesi sapunicom spricao da vidis di pusta?
Zmajur:
--- Citat: Poggiali - 04 Ožujak, 2023, 15:10:42 ---prdnuo novi lezaj na 50cc? :S a jbt bad luck, ajd ja sam mrzio piaggio jer mi je runner jeo lezaje svakih 5-6k km , al tad nisam ni znao da ima jaca radilica za 70cc, al ovo je fakat pre brzo...
ps, jesi sapunicom spricao da vidis di pusta?
--- Kraj citata ---
Ruli vise nego sto treba, moja greska. Pre duboko sam stavio semering, dirao lezaj i unio viska topline....E, da jos nisam stavio 70cc, ceka se paket....
Da , probamo sa sapunicom na svim spojevima. Kao sto rekoh, testirano je sa starim 50cc cilindrom. Svi bitni spojevi drže, osim spoja blok-cilindar ali to je trenutno nebitno.
Poggiali:
koje si sad stavio lezaje? ako nije ntn japan sad ce Tomi da popuje :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju