Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
dario007:
Imas li sliku lezaja koji je fasovao?
Strana do variomata mora biti poravnata sa blokom, strana do magneta je max 12mm od gornjeg ruba bloka kad sublerom dubinu mjeris. Ja obicno idem na 11.5-11.7mm, a tako mi je i alat slozen.
Zmajur:
--- Citat: Poggiali - 04 Ožujak, 2023, 16:29:24 ---koje si sad stavio lezaje? ako nije ntn japan sad ce Tomi da popuje :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Koyo, mada imam i SKF u rezervi, 😂
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 04 Ožujak, 2023, 19:21:19 ---Imas li sliku lezaja koji je fasovao?
Strana do variomata mora biti poravnata sa blokom, strana do magneta je max 12mm od gornjeg ruba bloka kad sublerom dubinu mjeris. Ja obicno idem na 11.5-11.7mm, a tako mi je i alat slozen.
--- Kraj citata ---
Nemam sliku, ako ti sto znaci poplavio je tocno kod usni semeringa pa sve prema kuglicama u manjoj mjeri. Ma me dobro namučio taj ležaj. Na grijanje nije htio sić sa osovine, a kajle , specijalne pripreme nemam, pa sam na kraju brusilicom izezao vanjsku cauru da mogu lakše zagrijat unutarnji prsten. Ovaj put sam nabio semeringe kako si vec jednom rekao u ovoj temi i za svaki slučaj dodatno izmjerio maximalne dubine. Ta mjera variomata ispadne da "brisac" semeringa na jedvice jade dira osovinu i da se ne trlja u podlošku variomata.
Nadam se da ce ovaj put biti kako spada ako jadna radilica nije od silne montaže, demontaže dobila po nosu ....
Sve u svemu, ovo je pre nježno za moje dosadašnje iskustvo ... :laughing6:
dario007:
Tako je, dobro si uocio ovo sa usnom,samo tako slozi i nema brige...
Ako je semering spalio lezaj, mogao je bit kakav god, svi bi jednako nagrabusili. Inace Koyo je jako dobar lezaj i nema brige kad se sve odradi kako treba...
Zmajur:
Pitanje.... Koje ulje za razradu... Sintetika ili polusintetika?
Trenutno imam Petrolovu sintetiku...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju