Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (50/88) > >>

Zmajur:

--- Citat: dario007 - 20 Veljača, 2023, 20:21:34 ---Neodgovarajuca toplinska vrijednost svijecice automatski pokazuje krivu boju!

--- Kraj citata ---

Ovo je zamjenska odgovarajuca svjecica (Champion) barem po papirima koje posjedujem... :dontknow:

Original : NGK BR8ES
Zamjenska: CHAMPION RN2C

dario007:
Posjedujes krive informacije,ili si krivo procitao.

Prva ugradnja je champion RN3C, a zamjenska je NGK BR8ES.

Zmajur:

--- Citat: dario007 - 20 Veljača, 2023, 21:09:23 ---Posjedujes krive informacije,ili si krivo procitao.

Prva ugradnja je champion RN3C, a zamjenska je NGK BR8ES.

--- Kraj citata ---

Ok, ima li kakve razlike u trenutnom testiranju? Nabavio sam tu polovnu, čađavu Champion RN3C i na slikama se vide trenutno stanje koje ja ne znadem ocitat kako spada. Ako je to ta boja bijele kave, onda bi trebalo znacit da je dizna odgovarajuca i treba odradit te minimalne zahtjeve sa iglom, podesavanje smjese?

dr.mrgood:
Koliko ja vidim na slikama ovo je RN2C (vidi se na zadnjoj slici).

Uglavnom, ako i sa RN3C imaš ovakvu boju a kažeš da ti kada je zagrijan trokira na 1/4 gasa (odnosno ima viška goriva) onda spusti iglu za jedan zub (znači osigurač igle za jedan zarez gore od postojećeg). AKo nakon toga bude sve ok, skuter fino ide i ne trokira kada je zagrijan na 1/4 gasa onda je to to.
U slučaju da si primijetio oslabljivanje snage na ful gasu kada si spustio iglu za jedan zub onda ideš za diznom za broj ili dva većom i iglu spustiš do kraja.

Zmajur:
Ja ne znam tko to koga,  :laughing7:  :laughing7:
Manual koji posjedujem sa neta, podudara se sa modelom motora kojeg posjedujem i od tuda vucem podatak.... Nije da se pravim pametan.... :laughing7:

No, pustimo sad to. Evo dignuo sam ponovno osigurac do kraja ( spustio iglu), kao sto rekoh i prije teokiranja nema ni hladno ni toplo.  Obavio sam istu relaciju u tri režima rada iako ovaj treci na minimumu je bio samo proklizavanje kvacila. Krajnju brzinu nisam dobio nista vise nego kad je igla bila na sredini ali imao sam osjecaj da ima vise snage na pola gasa.  Na pola gasa, skuter je imao snage, bez muke isao blizu 40-43km/h na sat. Na ful gasu dobio sam jedvice 46-50 (ovisi o dionici ceste). Nakon toga isao sam se vozit nekih 30tak km u sutu razne dionice. Ono sto mogu reci, skuter solidno krece s obzirom na moju težinu i sasvim lijepo se vozi na nekih pola gasa, mozda mrvicu više i to je oko 45-50km/h. Dodavanjem gasa 3/4 od 55km/h do 65km/h se pomalo razvlaci. Nesto izmedju 3/4 - 4/4 gasa kao da nema utjecaja. Uz sve to, na istoj poziciji igle, probao sam uz GPS veliku uzbrdicu topal - hladan. Razlika je nekih 5km/h ( hladan 35-40, topal 30-35 ). A sto se tice starta, vidi se lagana razlika u startu, tocnije malo je tromiji, ali to se valjda moze prepisat termo grupi, remenu....
Danas sam ukupno presao 50km, od toga je pola na punom gasu i potrosnja je 4.5 litre na ovaj setup.
Sto se tice svjecice, evo boje u tri rezima rada:

Uzbrdo 1km full gas ( top speed 50km/h)

Uzbrdo 1km pola gasa ( top speed 40km/h)

Otvorena cesta, lagana uzbrdica ( top speed 20km/h)

Evo nadam se da sam dao dovoljno informacija.... Dali je to maximum tog skutera, to je na vama.
Hvala svima...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju