Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (49/88) > >>

dr.mrgood:
Znači ovako:
Kao prvo vrati iglu na sredinu jer ideš krivim redoslijedom. Prvo se podešava glavna dizna a kasnije se po potrebi korigira položaj igle. Inače se ovo što je spomenuo dario007 sa položajem igle (jer je on naštelo već 100 skutera do sada) zove tetrapak tuning, odnosno netko tko je kao on složio već 100 skutera unaprijed zna koji treba biti položaj igle. To može ali i ne mora biti točno i zato postoji redoslijed štelanja karburatora. Kao drugo, kada to napraviš a ispostavi se da skuter "grize" kad je hladan a kada se zagrije ne "grize" znači da imaš manjak goriva odnosno premalu diznu. To se vidi i iz snimke jer skuter nema snage kada je vruc. Kada se skuter zagrije spusti se cok i zatvori cok diznu pa se javlja manjak goriva kada je skuter zagrijan.

Zmajur:

--- Citat: dr.mrgood - 20 Veljača, 2023, 15:49:33 ---Znači ovako:
Kao prvo vrati iglu na sredinu jer ideš krivim redoslijedom. Prvo se podešava glavna dizna a kasnije se po potrebi korigira položaj igle. Inače se ovo što je spomenuo dario007 sa položajem igle (jer je on naštelo već 100 skutera do sada) zove tetrapak tuning, odnosno netko tko je kao on složio već 100 skutera unaprijed zna koji treba biti položaj igle. To može ali i ne mora biti točno i zato postoji redoslijed štelanja karburatora. Kao drugo, kada to napraviš a ispostavi se da skuter "grize" kad je hladan a kada se zagrije ne "grize" znači da imaš manjak goriva odnosno premalu diznu. To se vidi i iz snimke jer skuter nema snage kada je vruc. Kada se skuter zagrije spusti se cok i zatvori cok diznu pa se javlja manjak goriva kada je skuter zagrijan.

--- Kraj citata ---

Hvala na odgovoru, ima smisla i to probati, ipak je to najmanje posla. Kad dobro razmislim, dok je igla bila bila skroz dignuta skuter je trokirao na manjem gasu ali cupao na visokom gasu ali nisam siguran jeli bio ful zagrijan, ipak nisam bio na otvorenoj cesti. Sada sam probao spustenu iglu na prva dva zuba, trokiranje se izgubilo ali se izgubila snaga na toplom motoru. ( moze biti i rastegnut remen, pad kompresije ). Sve u svemu nemam sta izgubit mjenjanjem polozaja igle....

matija84m:
A20 i A22 igle su takve da uvjek igra prvi ili drugi zub. Upravo si napisao da ti je na malom gasu trokiral dok je igla bila dignuta previse.
Sada kad si spustio iglu izgubilo se naravno to trokiranje ali fali goriva u punom gasu, a to ces nadoknadit kad povecas glavnu diznu. A tada ce mozda trebat iglu spusti skroz. Jasno ko pekmez na tom isfuranom karbu i isfuranom setupu.zato ti je Dario dao takve smjernice da ti ostane samo igra sa glavnom diznom, a i tu si vec jako blizo

Zmajur:
Evo prije nego sto mi dodju rolice i federi, vrijeme je za testiranje na full gasu, pa cemo vidjet najbolje rezultate sa podesavanjem igle za pocetak

* Pozicija: Lagana uzbrdica cca 1kilometar
* Nosivost: 125kg ( :binkybaby:)
* Top Speed: 50km/h (GPS)
* Igla postavljena na sredinu.
* Dizna: 64
* Filter: Malossi Red Sponge
* Spuh: Malossi Wild Lion
* Karb: PHVA 17.5 bez limica na usisu
* Svjećica: Champion RN2C ( stara neociscena )

Utisci, torkira na hladnome na 1/4 i 1/3 gasa. Kad je topal, trokira  na 1/4 gasa ali osjetno bolji zvuk i odziv na gas kad je topal.

dario007:
Neodgovarajuca toplinska vrijednost svijecice automatski pokazuje krivu boju!

A bilo koja postavka koja odstupa od mog tetrapak tuninga je falš zrak kojeg ja mogu dokazati u 30s, sve te korake sam ja prosao na tim skuterima davnih dana sa svim ler diznama koje se daju kupiti,sa svim iglama i svim glavnim diznama.Isto tako i na masu base i midrace setupa, a dosta njih je i na ovom forumu...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju