Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
matija84m:
Nebude tu sa variomatom nikakvog ucinka. Jer nema snage masina da serijski izgura do kraja
Zmajur:
--- Citat: matija84m - 19 Veljača, 2023, 14:20:38 ---Nebude tu sa variomatom nikakvog ucinka. Jer nema snage masina da serijski izgura do kraja
--- Kraj citata ---
Znaci neisplativo....da bi se dobio eventualni mirniji prijenos....
dario007:
--- Citat: Zmajur - 18 Veljača, 2023, 16:35:24 ---Prvo da odmah kazem, ne jos nisam gledao svjecicu..... :laughing3:
Danas sam odvozio nekih 30-tak kilometara u sutu i to dobar dio je bio uzbrdo na ful gasu.... Na ravnome sam potegnuo do 65km na sat, mozda bi rastegao i 70 da je ravnica malo duza...Uzbrdo uglavnom 45-50km/h dok veca uzbrdica 35-40....
Međutim osjetio sam pred kraj lagan pad snage. Kada sam stao pred kucom da ga uparkiram, vise nisam mogao krenut na ful gasu. Jedvice se pokrenuo, kao da drzite prednju kocnicu. Nije se gasio u leru, nije imao boooo zvuk, nije trokirao...Jednostavno nije imao onaj polet, kao da mu fali okretaja, nema zvuka snage kao kad je bio hladan. Kao da ima viška zraka a ne radi booooo.... Neznam ni sam kako da objasnim....
--- Kraj citata ---
Preteske rolice...vrtimo se u krug cijelo vrijeme...Naruci kako sam ti rekao, ubaci i vozi.
Variomat nemoj uzimati,na AC serijali razlika bude zanemariva.Ako oces da uz sto manji ulog ide najbolje sto može kupi DR.evo 70cc AC i u kombinaciji sa tim wild lionom ces dobiti hrpu snage bez dreke,vike i previse zafrkancije.Tada uz serijski variomat bude islo oko 6.5gr i dizna 78-80-82 uz otvaranje airboxa. Slozio sam jednog Powera AC tako i razlika je bila brutalna,na istim mjestima je isao 20ak km/h brže.
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 20 Veljača, 2023, 00:24:27 ---
--- Citat: Zmajur - 18 Veljača, 2023, 16:35:24 ---Prvo da odmah kazem, ne jos nisam gledao svjecicu..... :laughing3:
Danas sam odvozio nekih 30-tak kilometara u sutu i to dobar dio je bio uzbrdo na ful gasu.... Na ravnome sam potegnuo do 65km na sat, mozda bi rastegao i 70 da je ravnica malo duza...Uzbrdo uglavnom 45-50km/h dok veca uzbrdica 35-40....
Međutim osjetio sam pred kraj lagan pad snage. Kada sam stao pred kucom da ga uparkiram, vise nisam mogao krenut na ful gasu. Jedvice se pokrenuo, kao da drzite prednju kocnicu. Nije se gasio u leru, nije imao boooo zvuk, nije trokirao...Jednostavno nije imao onaj polet, kao da mu fali okretaja, nema zvuka snage kao kad je bio hladan. Kao da ima viška zraka a ne radi booooo.... Neznam ni sam kako da objasnim....
--- Kraj citata ---
Preteske rolice...vrtimo se u krug cijelo vrijeme...Naruci kako sam ti rekao, ubaci i vozi.
Variomat nemoj uzimati,na AC serijali razlika bude zanemariva.Ako oces da uz sto manji ulog ide najbolje sto može kupi DR.evo 70cc AC i u kombinaciji sa tim wild lionom ces dobiti hrpu snage bez dreke,vike i previse zafrkancije.Tada uz serijski variomat bude islo oko 6.5gr i dizna 78-80-82 uz otvaranje airboxa. Slozio sam jednog Powera AC tako i razlika je bila brutalna,na istim mjestima je isao 20ak km/h brže.
--- Kraj citata ---
:notworthy: :notworthy:
Zmajur:
Cisto informativno, ako mi mozete dati odgovor da se naucim razlikovat zvukove, greske, mane....
Znaci dizna 64, igla karba skroz spustena ( osigurac na samom vrhu ), auspuh Mallosi Wild Lion.
Imam osjecaj da skuter grize kad je hladan, cuje se, osjeti se onaj zvuk snage. Kad se zagrije, taj zvuk nestaje, gas kasni sa odzivom, nema one "zvijeri" urlikanja kao sto je kad je bio hladan. Znam da ce te reci to je dizna, smjesa sta vec, ali me konkretno zanima dal ima viska ili manjka goriva, nedostaje ili visak zraka...( vidi video)
Automatski čok je novi, isproban, testiran. Kada je hladan pali bez beda, kada je topal isto pali na zub, jedino ako ga pustim koji minut dok je topal onda moram dati malo gasa ( negdje na forumu sam procitao da je to standardno )
Jednostavno ja nemam iskustva i ne znam ponasanje skutera da bi procijenio situaciju, zato sam dosadan ko proljev... zeljan znanja, eventualno za buduce probleme, buduci projekt.
https://youtube.com/shorts/Yzh_LJ95DAo?feature=share
A ovo su rezultati ravnice prije nego sto stavim lakse rolice i jace opruge. Uglavnom do 60 dodje vise manje ok, poslije od 60-70 se rasteze dugo.... Racunajte da na njemu sjedi dvokrilni ormar. :laughing6:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju