Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (46/88) > >>

dario007:
Dr.Mrgood nema baš korisnih informacija među internet mehaničarima? Loše podatke imaju te tvoje informacije, pogotovo ako ih vadiš kod mesara sa Svet skutera.
Federi kvacila služe da odrede na kojim okretajima ce kvacilo spojiti sa zvonom i skuter krenuti, a ocito je da ovaj sa videa krece sa preniskih okretaja kad se remen vec poceo penjati pa rezultira gušenjem zbog preniskih okretaja.Primjer kao da autom kreneš iz 2 ili 3.brzine pa frljiš gas, a on nejde.
Tako da to nema nikakve veze jel Piaggio mašina ili nije...

Typhoon inace ima krem rolice 7.5gr tezine u originalu,kao i sve ostale Piaggio 50cc AC mašine novije tipe.
Taj skuter u originalu mora ici 70-75 km/h po satu,ovisno koja je verzija i getriba gore.
Ako nesto kazem i sugeriram covjeku, onda valjda i stojim iza onoga što kažem.Samog Typhoona(novije tipe) nisam radio, ali sam radio nekoliko Libertya koji su identicna mašina i blok.Kao i dosta drugih AC agregata kraceg bloka.

Ako ides na onaj Malossi Wild lion auspuh upikni si 5.3gr naranđaste rolice od NRG purejeta i federe kvacila stavi Malossi crne.

dr.mrgood:

--- Citat: dario007 - 14 Veljača, 2023, 12:29:46 ---Dr.Mrgood nema baš korisnih informacija među internet mehaničarima? Loše podatke imaju te tvoje informacije... bla bla

--- Kraj citata ---

SVe je to lijepo i krasno - znaš i ti nešto,vidim. Ajde mi onda objasni kako je moj Liberty bez ikakvog drkanja po zvonu i federima sa stavljanjem rezonantnog auspuha, lakšim rolicama i štelanjem karba imao normalan start i povećao krajnju za cca 10 kmh?

Zmajur:
Ako bude sreće, drugi tjedan sam na kratkom odmoru, pa cu ga malo rastegnut i snimit koji video, pogledat svjećicu itd...
Za sada cekam novu ralicu i neke sitnice da napokon slozim tu plastiku. Dizne 58,60,62,64,68 su spremne, ali rolice i federi ce za sada pricekat dok ne riješim prvo pitanje smjese...

Poggiali:
Ako je centralni feder nov i remen nov, ja bi probao mrvu lakse role radi starta..

dario007:

--- Citat: dr.mrgood - 14 Veljača, 2023, 15:52:21 ---
--- Citat: dario007 - 14 Veljača, 2023, 12:29:46 ---Dr.Mrgood nema baš korisnih informacija među internet mehaničarima? Loše podatke imaju te tvoje informacije... bla bla

--- Kraj citata ---

SVe je to lijepo i krasno - znaš i ti nešto,vidim. Ajde mi onda objasni kako je moj Liberty bez ikakvog drkanja po zvonu i federima sa stavljanjem rezonantnog auspuha, lakšim rolicama i štelanjem karba imao normalan start i povećao krajnju za cca 10 kmh?

--- Kraj citata ---

Sad vec pricamo opcenite stvari,to sto si ti dobio ja sam dobio na mhr replici sa Top Nardo auspuhom, samo to nije tema nego covjeku savjetujem šta ce upiknut gore i vozit bez brige.
Opet je sad tu pojam normalan nedefiniran,jer meni i tebi normalan start mozda ne znaci isto.A krajnju si povecao cisto iz razloga sto se taj auspuh više vrti,pa isto tako odlazi u više okretaje na krajnjoj brzini. Izvlacio sam iz 50cc 107-108 gps-a bez neke pretjerane muke(ima cak i tema,video na forumu itd), a slozio i more setupa sto Base,sto midrace...Vise vremena sam izgubio pisajuc ova tri posta i objasnjavanje nego da se taj 50cc naštela.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju