Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (44/88) > >>

dr.mrgood:
Prevrtavanje (kada su rolice prelagane) je kada kreces i nabijes gas, skuter se dere i ide u okretaje a ne ubrzava bas najbolje.
Kada ne razvrtava (preteške rolice) je kada se vozis i recimo naidjes na uzbrdicu, dajes gas do kraja a skuter ne ide u okretaje i naravno ide sporo. Ili kada se vozis po ravnici a ne mozes nikako doci do krajnje brzine odnosno treba ti jako dugo.

Za pravu tezinu rolica najbolje da ti netko sa slicnim setupom odgovori na to pitanje.

Zmajur:

--- Citat: dr.mrgood - 07 Veljača, 2023, 15:55:58 ---Prevrtavanje (kada su rolice prelagane) je kada kreces i nabijes gas, skuter se dere i ide u okretaje a ne ubrzava bas najbolje.
Kada ne razvrtava (preteške rolice) je kada se vozis i recimo naidjes na uzbrdicu, dajes gas do kraja a skuter ne ide u okretaje i naravno ide sporo. Ili kada se vozis po ravnici a ne mozes nikako doci do krajnje brzine odnosno treba ti jako dugo.

Za pravu tezinu rolica najbolje da ti netko sa slicnim setupom odgovori na to pitanje.

--- Kraj citata ---
Dario007 me je savjetovao u pocetku sa 6.4g, medjutim u međuvremenu sam stavio Malossi Wild Lion pa je opet spomenuto oko 5 grama i kusur....
Sve u svemu, poceo sam pretjerivat,  :laughing6:. Sada sutim dok ga dobro ne razvozam, nastelam i kazem mojih 120kg  utiska....
Trenutno do 50 ide solidno brzo, uz mali zalet me vuce 40kmh uzbrdo a ako stanem nasred uzbrdice, isti me pokrene na nekih 30-35kmh bez da se odgurujem s nogama.... A sve to bijese dok je bila bogata smjesa....

Dee:
Tezinu rolica treba savrseno pogodit na pravim rezonantnim auspusima. Vecinom sta je auspuh jaci to je podrucje za pogodit rolice uze. Nisam vozio Wild Lion, al u principu takvi auspusi imaju dosta sirok raspon okretaja u koje ga mozes pogodit, tako da tezina rolica i nije od presudne vaznosti da bi se oko toga trebalo previse zamarat.

dr.mrgood:

--- Citat: Dee - 07 Veljača, 2023, 20:13:50 ---Tezinu rolica treba savrseno pogodit na pravim rezonantnim auspusima. Vecinom sta je auspuh jaci to je podrucje za pogodit rolice uze. Nisam vozio Wild Lion, al u principu takvi auspusi imaju dosta sirok raspon okretaja u koje ga mozes pogodit, tako da tezina rolica i nije od presudne vaznosti da bi se oko toga trebalo previse zamarat.

--- Kraj citata ---

Istina.

Ovo sto kaze Zmajur da ide do 50, pa nije to valjda maksimum?

Zmajur:

--- Citat: dr.mrgood - 07 Veljača, 2023, 20:55:51 ---
--- Citat: Dee - 07 Veljača, 2023, 20:13:50 ---Tezinu rolica treba savrseno pogodit na pravim rezonantnim auspusima. Vecinom sta je auspuh jaci to je podrucje za pogodit rolice uze. Nisam vozio Wild Lion, al u principu takvi auspusi imaju dosta sirok raspon okretaja u koje ga mozes pogodit, tako da tezina rolica i nije od presudne vaznosti da bi se oko toga trebalo previse zamarat.

--- Kraj citata ---

Istina.

Ovo sto kaze Zmajur da ide do 50, pa nije to valjda maksimum?

--- Kraj citata ---

Ne vjerujem, nemam ga di rastegnut, sve je uzbrdo ili nizbrdo... Nabavio sam privremeno kacigu, jos cekam malo toplije vrijeme....vrijeme koje mi ne ide u prilog.... :laughing6:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju