Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Beverly 500 Cruiser
dario007:
Mjerio si po satu ili po gps-u?
Meni koliko se čini u prave okretaje dolazi na tek 110ak po satu...
Beverly200x:
--- Citat: dario007 - 23 Svibanj, 2023, 23:05:39 ---Mjerio si po satu ili po gps-u?
Meni koliko se čini u prave okretaje dolazi na tek 110ak po satu...
--- Kraj citata ---
Po satu...
Moj odma skoči na 6 tisuca okretaja a @chalenbeen ova Gilera na videu koji je objavio, ispod 100 km/h je zakucana na 7 tisuća okretaja.
Corector:
Ako zelis da bolje ide, moras povecati broj okretaja motoru. Najlaksi pristup je tako da ugradis lakse rolice.
Problem je sto nitko s maxi skuterom, ne isproba barem 3 seta rolica da dobije neki kvalitetan dojam. Gotova sva iskustva su realno - tuzna, jer se kupi 1 set i to je to. Zato je to, rijetko istrazena prica. Za neki maksimum, potrebno je imati okretaje na dodavanje gasa tamo gdje masina inace najjace povuce. Primjerice imas 5000rpm, a maksimum je na 8000. Recimo 6000, pa i 6500rpm ce biti jedan jako lijepi optimum. Sto se vise dizu okretaji, to se gubi na iskoristivosti momenta odnosno morati ces vise gasa dodati za istu brzinu sto dize i potrosnju. Sreca pa su ti agregati siroko raspolozivi, pa se moze preko preporuke pogoditi bolja kombinacija negoli je bila, pa mnogi budu zadovoljni. Primjerice, stavi 1.5gr lakse rolice u odnosu na sada i biti ce sve bolje. Ali, oni koji se zaista voze, prisiljeni su kvalitetno odraditi posao, jer sve sto se intenzivnije radi, mora biti kvalitetno inace lazu ko psi ili se uopce ne sluze.
Mene je jako smetalo da okretaji krenu rasti tek na 120kmh. Morao sam spustiti tu granicu i na kraju se nasao na 30kmh
Ima jedna krajnost u cijeloj prici. Kad se zaista vozis, onda te agregat jednostavno trazi da maksimalno iskoristis potencijal kada je to zaista potrebno. A potrebno je kad ides kroz neko selo, i uzivas u pogledu dok lijevom rukom lagano poliras majmuna, a ispred tebe neki cadjo ga stisce dok ti se monoksid instantno veze za hemoglobin pa sad koliko tko moze bez kisika...
Beverly200x:
--- Citat: Corector - 25 Svibanj, 2023, 10:23:35 ---Ako zelis da bolje ide, moras povecati broj okretaja motoru. Najlaksi pristup je tako da ugradis lakse rolice.
--- Kraj citata ---
Sve ja to kuzim ali mi nije jasno zasto sa Malossi variomatom i Malossi 15g rolicama(to su najlakse malossijeve rolice tih dimenzija) dobijem skoro isto vrijeme kao netko sa stock tj tvorničkim variomatom i 21 ili 22g rolicama. Iskreno nebi išao lakše od 15g jer imam dojam da su okretaji viši nego što ni trebali biti za neko mirno kruzanje . Samo sam htio pitat je li itko zna u cemu bi mogao biti problem :icon_scratch:
Poggiali:
stavi 15g dr pulley
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju