Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Beverly 500 Cruiser
Beverly200x:
--- Citat: Adam - 17 Svibanj, 2023, 23:10:59 ---Lijep pozdrav, lijep skuter u budućnosti je i meni takvi u planu , pa me zanimaju baš neke informacije, tamo u prvom postu si napisao da vibrira ko motorka ... Pa jel se to popravilo ili stvarno ima vibracije,jer te mašine imaju kontratega pa nebi smjele baš tako vibrirati... Pa jel znaš koja je razlika u kilaži od 200ccm, mislim kolko imam kg 500ccm otprilike... I nisam naša neku prosječnu potrošnju goriva koja je...? :dontknow:
--- Kraj citata ---
A mislim, vibrira u odnosu na Beverly 200 na primjer. Dosta često se idem vozit sa bratom pa kad sjedneš sa 500 na 200 imaš osjećaj da je 200 bicikl ili neka igračka ali to nije mana nego samo pokazatelj da je 200 i ostali skuteri tih kubikaza bolji za grad jer su laksi,okretniji i manje troše.
Beverly 200 ima oko 150 kila dok Cruiser 500 ima oko 190 kg i mogu ti rec da se dosta osjeti kad ga npr. ispeljavas iz garaze ali zbog tih 40 kg je udobniji jer ne drndaš toliko kad prelaziš preko rupa.
A što se tiče potrošnje za 500 ne znam jer još uvijek nisam mjerio ali bi rekao da troši 5.5 l normalne vožnje, možda više možda manje :dontknow: a kad ga gaziš onda voli srknut i 7-8 pogotvo ako staviš drugi variomat i lagane rolice, dok Beverly 200 troši 4.5 l s time da je karb i ne štedim ga nimalo i to još gradske vožnje.
Adam:
Pa ovak po slikama na oko ne izgleda da je ovaj 40kg+ , vjerojatno glomaznija mašina ili pojačana rama... A jel znaš jel su ovi stariji na karb. ili su svi na ie..? Mislim na 500ccm. :icon_biggrin:
Poggiali:
ne postoji 500 karb
Beverly200x:
--- Citat: Adam - 18 Svibanj, 2023, 14:23:21 ---Pa ovak po slikama na oko ne izgleda da je ovaj 40kg+ , vjerojatno glomaznija mašina ili pojačana rama... A jel znaš jel su ovi stariji na karb. ili su svi na ie..? Mislim na 500ccm. :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Da ni meni nije jasno di je tih četrdesetak kila više ali mašina je teža, rama je malo deblja kao i vilice, imaš dodatan disk i čeljust, dijelovi u deklu su jedno 30% veći, veći tank goriva, neznatno više ulja i antifriza ide u njega, glomazniji auspuh....
Kao sto je Poggiali rekao svi su ie i bolje da jesu, ne znam ne volim baš karburator i nikako da ih se naučim čistit :toothy3: . Kad je ie onda i manje troši i ne trebam pazit hoce ga 3 mjeseca staro gorivo poštopat ili ne. Jedini problem je hoce li taj sustav funkcionirat jos dugo jer su to relativno stari skuteri a zamjenski dijelovi nisu baš jeftini ??? .
Beverly200x:
Danas je bila rega :happy3: .
Usput sam snimio ubrzanje od 0-100 i izgleda da imam najsporijeg Beverly-ja 500 sudeći po forumu i ostalim videima :help: .
https://youtube.com/shorts/9X-02PH1Jmc?feature=share
Nije da nisam zadovoljan ubrzanjem i brzinom ali 8.2-8.5 sekundi sa sportskim variomatom i to još najlakšim rolicama i nije nešto. Ne znam u cemu je problem :icon_scratch:
Znaci napravio sam veliki servis prije 1000 km i skuter je skroz ispravan. Jedino sto mi pada na pamet je gas koji ima previše lufta s time da sam vec prije(imate u temi) podmazao sajlu gasa i naštelao one šarafiće i na volanu i kod leptira tako da nije imalo nimalo lufta i sad opet? Je li moguce da kad odvrnem gas do kraja ustvari to nije do kraja zbog lufta i sajli? Skutercic ima 32 000 km pa je li moguce da je to zbog ventila koje treba postelati? Drugo mi nista ne pada na pamet.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju