Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Beverly 500 Cruiser

<< < (10/18) > >>

aprilija top:
jtc' matko' tata

Beverly200x:
Danas obavljam nešto po Sesvetama i usput u Skuter dijelovi uzimam 2 semeringa koja sam prosli put sje*, za svaki slučaj. Nisam htio sam narucivat i placat dostavu 10 eura pa sam uzeo prek njih i prakticki su mi napravili uslugu jer je zaracunao samo 30 centi vise nego kaj je na stranici  :icon_thumright:

Uglavnom i ovog puta sam skoro sje* semering. Jednostavno nejde unutra bez da se oguli ili malo nakrivi,tukao ja njega cekicem direkt,gedorom, drvetom, naopacke ,gurao prstima itd. Kad sam ga napokon zabio unutra onda je prilikom sklapanja dva dijela polutke opet ispao van i trajalo jedno pol sata natezanja da uđe.

Nema vise sanse  da ovo ikad radim jer me bas nazivciralo a mislim da nije presudno...

Posto mi je ta glupost uzela  previse vremena, uhvatila me noc, zima itd. pa nisam bas slikao. Ukratko namazao sam polutku kao na videima od Vespa Motorsport i igličasti malo, stavio novu bijelu oprugu i mrvicu pošmirglao pakne, stavio malo bijele masti(u spreju) na rolice 15 g, podmazao bolcnu i kalota sa novim klizačima nema ni trunke lufta. Variomat sam stegnuo na 170 Nm a šaraf polutke na 100 Nm udarnim.

Isao sam na mali dir i mogu rec da sam odusevljen :icon_biggrin: . Prije se pri ubrzanju vrtio na nekih 5-5.5 t  okretaja a sad odma skace na 6-6.5 t. Mislio sam da se samo vise dere ali ide osjetno bolje tj linearnije ubrzava.  Mozda sutra bacim snimku ubrzanja prije i poslije.

Za sad sam rijesio prijenos i sad mi ostaje izmjena ulja i antifriz...

Beverly200x:
Mali update:

Zamijenio sam ulje koje je bilo okej boje jedino je pred-filter bio malo spigan pa sam i njega promijenio, ko zna mozda nikad nije mijenjan  :dontknow: .

Nadam se da ovaj Hi Flo filter nije "Hi Flo" pustao necistoce u motor  :laughing7: .

Kad vec sve mijenjam onda sam odlucio i antifriz promijenit. Odzracio sam sistem na onaj pipac kod glave sve dok su izlazili mjehurici. Nakon odzracivanja sam ga pustio da radi u leru jedno desetak minuta dok se ne upali ventilator koji se nakon toga palio svakih minutu pa ne znam jesam dobro odrzracio  :icon_scratch: .

Beverly200x:
Evo da malo ozivimo temu.

Vozim skuter koliko stignem a to je svaki vikend. Jos uvijek mi ga je zao derat svaki dan i za to imam Beverly 200.
Sta reci,skuter je jednostavno zvijer na koju ja, kao pocetnik moram sjedati sa puno postovanja, za razliku od 200. Jos uvijek me ocarava taj zvuk, tezina, udobnost, start, potezanje, brzina, izgled.... ma cak uzivam i vise nego kad sam ga tek uzeo  :headbang: . Za sada mi stvarno ne treba nista jace, ni saltanje mi ne fali.

Od problema bi jedino naveo original vizir na kojeg se polako privikavam ali volio bi da je ili malo visi ili malo nizi jer mi vrsak vizira bas upada tamo di gledam cestu ali dobro, naviknut cu se. Sljedece je zadnja felga koja je mrvicu spigana jer kad se da gas na nogarama malo poskakuje a kad ju se zavrti rukom koci na jednom mjestu ali za sada mi ne predstavlja problem,nadam se da nece smrdat neki lezaj  :icon_scratch: .

Na sljedecem velikom servisu definitivno moram staviti 16g rolice umjesto sadasnjih 15g jer se ipak malo previse vrti to jest za neka dalja putovanja nema potrebe da masina radi u visokim okretajima a sjecam se da je i sa 16g dobro potezao.
Na brzini od 80 km/h radi na nekih 4500 tisuce okretaja dok je sa 16g rolicama radio na 4000 tisuce....

Izmedu ostalog danas sam po prvi puta isao na Sljeme. Znam da se tu motor najvise trosi ali jednostavno sam morao jednom probati.

Znaci osjecaj je brutalan kad je skuter donekle jak. Ne mogu doc k sebi koliko motor (skuter  :icon_biggrin: ) ima snage za vuc uz brdo cak skoro kao po ravnom. Doslovno skuter je zvijer. Pogotvo na pocetku di su stavili novi asfalt koji je bez rupa pa ovjes savrseno upija sve hupsere. Osjecaj je 10x puta bolji od nateravanja po ravnom  :glasses9: . steta sto je zarobljen u tijelu skutera jer od svih karakteristika samo skuter nije  :laughing7: .

popular boy names 1970

Nisam ga cistio od prosle godine ni necu jos 2-3 tjedan dok mi ne dodu tripod,gimbal i ostale stvari za snimanje. Mozda objavim na Youtubeu nesto cisto da imam za uspomenu kad ga vise ne bude.

Adam:
Lijep pozdrav, lijep skuter u budućnosti je i meni takvi u planu , pa me zanimaju baš neke informacije, tamo u prvom postu si napisao da vibrira ko motorka ... Pa jel se to popravilo ili stvarno ima vibracije,jer te mašine imaju kontratega pa nebi smjele baš tako vibrirati... Pa jel znaš koja je razlika u kilaži od 200ccm, mislim kolko imam kg 500ccm otprilike... I nisam naša neku prosječnu potrošnju goriva koja je...?  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju