Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP180 by dario007
MarinM:
nemogu vjerovat koliko lagano izgleda složiti kurblu i njen mehanizam :laughing7: :laughing7: Ja bi si radije pucao u koljeno nego još jednom to slagao :laughing7: :laughing7:
dario007:
--- Citat: mic - 17 Studeni, 2022, 19:47:29 ---Pa ovo je milina za gledati...Tvoje slike radova me spašavaju dok sam udaljen od svoje garaže :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Hvala ti Mic,drago mi je da ti se sviđaju radovi.
--- Citat: mic - 17 Studeni, 2022, 19:47:29 ---Pa ovo je milina za gledati...Tvoje slike radova me spašavaju dok sam udaljen od svoje garaže :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Velis da nisi probao,tocno bi rekao nemre biti lakše :)
A polako se spraksas s vremenom,iako ne slazem to bas tako cesto.Zato sam i slikao ovaj serafciger na 6 ili 7 kljucic koji je fleksom obrađen u konus,jer on stvarno olakšao taj posao.Najteze mu je preskocit onaj mali zubić kad nabijaš sa cekicem oa ga u jednom momentu nagnem kako bi lakse presao preko zuba.
challenbeen:
To je tako lijepo za pročitati, a u praksi koji put ostaneš bez prsta hahah ... jednom mi je uspilo, ali sad sam vidio par schema koje bi mogao iskoristiti za sljedeće slaganje.
dario007:
Nastavljam dalje sa slaganjem,prijenos je dosao na red.
Neki sileđija je polutku stegnuo na 800 kila,pa je bilo borbe kod otpustanja,posto gedoru jos nisam kupio(prva je na listi) onda je morao raditi cekic i serafciger pa sam rasturio maticu,ali sjela je druga iz šteka.
Polutka je rastavljena i detaljno pociscena
Stavljena nova grafitna mast,kupio sam i nove oem gumice,ali su ove kao nove,pa ih ostavljam u rezervi.
Delta kvačilo,sta rec,nije me odusevio patent da na žgance moraš natezat,ali sta je tu je...
Naravno da sam ga cijelog rasturio,uzeo sam tvrđe mhr federe pa je to trebalo oprati,pocistit,podmazati i postelati.
Evo model federa i kat broj ako nekome zatreba
Evo u usporedbi bijeli koji dodu sa kvacilom i ovi crno tvrši naknadno kupljeni
Logicno mi je bilo da se to ovako sastavlja,al vraga,nece sjest na gumice koje ublazuju vracanje pakni,pa sam na kraju posebno slozio pakne,a posebno nategnuo federe.
Naravno ide lagano kad se natezaci otpuste na najopuštenije.
Naravno prije natezanja treba vratiti ovaj vanjski plašt,inace se ufrče,pa nejde gore.Ne pitajte kako znam :laughing7:
Na zalost stelanja nema u milimetrima,nego se uzube zubi na zube,pa prije stezanja moras biti siguran da upada lijepo jedno na drugo.Ovoliko je ostalo da se moze nategnut do kraja.
dario007:
Dalje ide pranje variomata kojeg sam ovako zatekao.Da se vidjeti da su svi ti dijelovi jako malo prošli,sve je u paketu kupio prosli vlasnik,cifra je bila preko 10tkn u tim dijelovima.
Kit,radilica,getriba,cdi,variomat,kvacilo sve malossi.
Evo nakon pranja
Klizaci odlicni,rolice također,ali je bila ona lagana verzija sto dode s variomatom od 12.5gr.Ja sam za prvu verziju ubacio 15gr,pa cu lako olaksati ako ce trebati.
Idemo to ubaciti u prijenos,na polutke sam stavio serijski feder kontrasta i ubacio dobru maticu iz šteka.
Zvono je serijsko,imam i neko polini sto sam dobio uz skuter,ali na oko razlike nema osim u natpisu,pa sam ostavio ovo po kojem se kvacilo prilagodilo.
Idu jos nove matice,poneke sajbice i kruna.
Remen rabljeni,vožen nekih 500km na NRGu di mi se bas nije dobro pokazao,inace OEM remen za SP180
Ubacen je i ventilvar tokaren kod Zvonkeca na 13°
Evo i dekla,sa prebranim boljim serafima dekla koje sam imao.
Evo i poklopci,naravno nikakve replice,nego OEM Piaggio
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju