Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP180 by dario007

<< < (27/44) > >>

dario007:
Opet šou program,ne znam jesam ja takve kur*eve srece ili sta.
Ona grana od HT motorena ne valja,cijeli dan sam se borio nebi li to nekako uspio sloziti i na kraju odustao.Poslao sam direktno mail pa cemo vidjeti sta kazu.

Na usicama sam slozio helicoil navoje da ne ubacujem matice i slicne pi*darije,nego samo zateram seraf i amen.

Evo slike falične grane,probao sam bez supporta sa piksama,probao 3 auspuha,dva bloka i jednostavno je stvar u grani,fulali su kut i dužinu.Iso sam gledat sa nije mozda kakva verzija za serijsku kombinaciju,tu se jos više razilazi.

dario007:
Kako sam poludio doslo mi je da sve porazbijam,tajo da sam za taj dan sve ostavio jer je krenulo totalno loše.Drugi dan sam odlucio sam napravit granu,pa nek ova stoji na cekanju dok ne vidim sta ce biti sa njom.

Pa evo i par slika izrade home made grane.Nemojte komentirat varove jer je sve rađeno sa Parkside aparatom na punjenu zicu pa to ne izgleda bas najbajnije,ali radi posao.

pic host

dario007:
Uzeo sam i dvije nove kapice za lim auspuha jer su bile oštećene.

Stigao je i OEM kuciste osiguraca pa sam i to spojio i slozeno je crijevo za aku te sve prepeljano kako je tvornicki.

Slozen je tunel,kupio sam nova vratasca,sve federe koji idu u originalu i sva crijeva za odusak su pospajana,kao i nabavljene sve gume koje idu oko posude vode i rezervoara.

Provjerio sam radi li lampica ulja,natocio ulje i alatom ga doterao do karburatora,tu sam jos malo promijenio putanje crijeva i ubacio lim kroz koji idu sajla i malo crijevo ulja,na proslim slikama toga nije bilo,a sad nisam slikao.
Isto tako sam primjetio da rezerva od goriva ne svijetli,pa sam zamijenio lampicu i proradilo je.Nalio sam jedno 3L goriva da vidim oce li pustati na izlazu iz rezervoara jer sam skidao tu pipu dole.Za sad je sve suho.

Evo mislio sam da ima jos dan-dva posla pa sam 2 dana izgubio sa granom.Nije nikakva sila,pa sve detalje pokusavam dovesti do dijela da mene zadovoljava,nadam se sutra/preksutra rijesiti dekl i prijenos,pa bi uskoro moglo biti i prvo paljenje.

dario007:
SLAGANJE MEHANIZMA KURBLE

Na red doslo slaganje mehanizma kurble.Jos prije je zamijenjen lezaj u deklu i broncana piksa od bendixa.Ovaj put nisam mjenjao piksu od polumjeseca jer je prakticki nova i nema nista lufta,tako da novu ostavljam u rezervi.Probao sam polumjesec bez federa staviti i malo je grebao iznutra po deklu,izgleda da se malko dekl potrosio i u samom kraju je malo zapinjao.Vidi se da sam ja dodao jednu sajbicu pod polumjesec koja inace u originalu nejde,ali ovako je bez lufra i bez grebanja,pa sam tako i slozio.

Svi dijelovi mehanizma su oprani,isao je novi feder i feder malog zupcanika.
Evo i kako sam ja to slozio

Sve je podmazano i ubacen mali zupcanik

Nakon toga sam pocistio navoje za poklopac mehanizma,isli su novi serafici i sajbice,a lim je pripremljen i pofarban

Nasao i odgovarajuci imbus seraf za kurblu,posto ce i serafi dekla biti imbus.

Ukoliko mi se ne bude sviđao ovaj dekl budem ubacio srebrni koji sam pripremio za drugog Runnera.

mic:
Pa ovo je milina za gledati...Tvoje slike radova me spašavaju dok sam udaljen od svoje garaže :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju