Tehnički kutak > Garaža

Derbi Senda 50 2007

<< < (6/14) > >>

Poggiali:
a bummer :s
postoji sansa da ce se ljustiti nikasil.. ne znam jel se moze sanirati :/

mic:
Dok se ne odlučim što ću sa Airsalom odabrao sam jedno privremeno riješenje.
U šteku imam par serijskih cilindara koji su zreli za specijalu.
Odabrao sam cilindar s kojim znam da je motor fino išao i uzeo za taj cilindar Meteorov klip 0,5mm većeg promjera od serijskog klipa (40,48mm).
Klip je naručio Zvonkec sa motorx-a te sam to sve zajedno odnio do majstora Ljubića u centru Zagreba na bušenje.
Čovjek je odradio fini posao po sasvim pristojnoj cijeni. Pristupačan je i zna što radi tako da je za svaku preporuku.

Serijski cilindar ima dosta ograničene prelivne kanale, a meni su blokovi obrađeni prema Airsal 72cc cilindru tako da sam prelivne serijskog cilindra izjednačio sa blokovima.
Prvo sam napravio brtvu po bloku i pomoću nje označio koliko moram skinuti sa cilindra.
Materijal sa cilindra sam skidao malim glodalima.
Ostalo je još dovršiti detaljniju obradu ali to još nisam stigao.
Moram također obraditi kanale unutar cilindra jer su ostali jako oštri i nepravilni.
Usput sam nabacio par slojeva temp. spreja na glavu i cilindar da mali finije izgledaju.

Serijska glava je bila malo ubijena, stradala je kada se raspao igličasti.
Nju sam poravnao i raširio malo zbog sada šireg promjera cilindra.

mic:
Serijska termogrupa sa prijašnjih slika je montirana na blokove bez većih poteškoća.
Prije montiranja detaljno i višestruko sam ispirao karter kako bi uklonio bilo kakve komadiće ili špenu.
Semeringe radilice sam izvadio pri ispiranju i montirani su novi Corteco semerinzi koje sam kupio jedne prilike za neku siću kada smo Tomi_Zg i ja bili do V.Gorice....Hvala još jednom Tomiju  :icon_thumright:

Odrađena je jedna velika narudžba u kojoj je uzeto manje više sve što je bilo potrebno da se motor dovede u red mehanički te da se spremi za tehnički pregled.

Još sam par sitnih narudžbi odradio te je bilo dosta odlaska do grada po nove šarafe, podloške, razna ulja, žarulje, antifriz...
Slagao sam u slobodno vrijeme između dva posla tako da se slaganje jako odužilo ali se odradilo.
Nisam ništa slikao jer mi je slikanje bila zadnja stvar na pameti zbog manjka vremena.
Jedino što mogu reći je da je svaki dio motora od prednjeg do zadnjeg kola detaljno pregledan, obnovljen, podmazan i vraćen u tip top radno stanje.
Za tehnički sam montirao serijski ispuh i prošao bez problema.
Bilo mi je jako drago kada sam dobio nekoliko upita i pohvala za motor dok sam čekao na tehničkom.
Ovako je izgledao motor na dan tehničkog te sam odmah nakon tehničkoga morao otići đir sa frendom da vidimo kako se 50 2t drži sa 125 4t.

Dan nakon prebacio sam sporCki auspuh na motor i poigrao se malo sa štelom karba...Razlika je nevjerojatna samo se možda malo previše vrti za moj gušt.

[/url]

I sada za to izgleda ovako nekako...To je to što se tiče radova ove sezone.
Sljedeće sezone imam namjeru vratiti ramu u OEM boju i dovest ostatak motora u što urednije stanje.

matija84m:
Svaka cast :headbang:
Samo steta da je 50ccm :sad3:

Tomi_ZG:
Je stvarno svaka čast na trudu,mada meni se i ovaj bazen pokraj sviđa  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju