Tehnički kutak > Garaža

Derbi Senda 50 2007

<< < (5/14) > >>

matija84m:
Uf tragedija znaci :sad3:

Airsal je dobar izbor jer je alu i ima kvalitetu. Cak su i cjenom dosta prihvatljivi za skutere.
Kolko si platio kit?

mic:
Vidio sam da Airsal nije baš cijenjen ni korišten među forumašima na našem forumu ali dosta pratim Tomos forum gdje ljudi slažu mašine za trke te se svakakve modifikacije vrše nad Airsal kitevima.
Kako sam vidio da tamo Airsal trpi svašta stupio sam malo u kontakt sa osobama koji ih voze na trkama i dobio sam samo pozitivne informacije vezano za kvalitetu kiteva.
Tada sam počeo malo više gledat Airsal kiteve za Derbia i ljudi su također bili zadovoljni pa sam se odlučio ipak uzeti taj Airsal 72cc sport kit.
Kit je plaćen oko 110 eura prije par godina dok attack još nije digao cijene.
Sada je ovaj kit oko 130-140e što je i dalje prihvatljivo s obzirom na to što se dobije.
Moj kit je odvozio par godina na mašini ovoj prije nego što su ove slike rađene i prije nego što sam ubacivao novu radilicu, a par postova iznad se može vidjeti u kakvom je dobrom stanju nikasil nakon te kilometraže.
Klip što se vidi gore na slici je također vožen, a nema znakova trošenja.
Sve u svemu stvarno odličan kit za te pare i jako lijepo ide.

matija84m:
Imao sam airsala na moriniju i dobar je bio :icon_thumright:
Cjenom su najprhvatljiviji pogotovo sada kad je sve poskupilo njihov kit se nađe za 140-150 eura. Znaci midrace klasa sa jednom karikom :icon_thumright:
Isto tako imaju dobru ponudu orginal djelova ako sta zatreba za kit :icon_thumright:

mic:
Ee eto, dobro je čuti da je još netko imao dobro iskustvo sa Airsalom :icon_thumright:
Da, ovo je jedna karika sa dijeljenim ispuhom. Kao neki midrace u skuter svijetu iako ga Airsal klasificira kao Base ili Sport kit za Derbia.
Dobro si rekao ovo za original dijelove, stvarno imaju svaku sitnicu što može zatrebati po ok cijenama.

mic:
Zbog trenutka ne pažnje Airsalče je fasovalo.
Dok sam širio usisnu prirubnicu na 21mm da odgovara 21mm karburatoru motor je stajao u garaži par mjeseci bez usisa sa dvije krpe u bloku gdje je usis.
Nisam jedini korisnik garaže pa se u međuvremenu motor pomicao i radile su se razne stvari u blizini motora.
Nekim čudom je starom odletjela feder podloška dok je nešto radio i nije ju mogao naći pa je našao drugu i nastavio raditi.
Ispostavilo se da je ta podloška sletjela točno u usis Derbia koji je bio sa strane.
Kako ja to nisam znao, nakon kojeg mjeseca posložio sam napokon usis, karb itd.
Upalio sam motor, radio je na leru 5 sekundi i blokao.
Klip je za baciti, a ris na nikasilu se uopće ne osjeti prstom. Ostao je samo vizualni trag.
Jedino me brine ovo što je iznad prelivnog malo okrhnut nikasil.
Ne znam bi li to samo malo zagladio ili uzeo komplet novi cyl.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju