Tehnički kutak > Garaža

Derbi Senda 50 2007

(1/14) > >>

mic:
U pitanju je Derbi Senda Xtreme 50 iz 2007 godine, napravljena dok još Piaggio nije preuzeo Derbi i dok su Sende bile prave Španjolke.
Agregat je DB50B (Euro 3 model).
6 brzina, vodeno hlađenje sa tvorničkim aluminijskim cilindrom i 17,5mm Dellorto karburatorom.
Suspenzija naprijed Paioli vilice, nazad Sachsov amortizer koji stvarno fino radi.
Ovo je enduro model sa 21 prednjim i 18 zadnjim kolom.

Dugi niz godina je najbolji frend bio vlasnik ove Sende te sam uvijek slinio nad njom kad bi ju ugledao u garaži. Kad god sam imao priliku išao sam šarafati oko nje i dovodio ju u red u nadi da će jednog dana postati moja i tako je i bilo. Frendu je motor počeo smetati po garaži, malo ga je oštetio radi konstantnog premještanja iz kuta u kut, a vozio ga je skoro pa nikad pa smo odradili kupoprodaju i tako je postao moj 1/1. Sve što se ikad radilo oko motora unatrag par godina sam radio samo ja tako da sam znao točno o kakvom se motoru radi i znao sam točno stanje svake komponente na motoru. Kod mene je motor već dosta dugo samo nisam baš ništa radio niti sam se vozio ali nadam se da će se malo više raditi oko ovog projekta ove sezone.

Prikazao bi prvo kako motor izgleda trenutno i možda par slika od nedavne prošlosti, a nakon toga kroz slike bi prikazao što se radilo oko motora i što će se tek raditi na motoru i njegovim dijelovima.

Nešto se sitno vozio Derbi, nekad uz pratnju Zume ili mog bivšeg Aeroxa.

Bilo je tu nekih samostalnih vožnjica do plaže i zezancije po makadamu kada mi se nije izlazilo na gradske ceste

Bilo je i razdoblje glancanja, ulaganja i kitanja

A trenutno izgleda ovako dok pravi društvo Zumi u garaži

challenbeen:
Dođe mi da se zaletim sa kešom po taj Derbi  :icon_thumright:

mic:
Doleti, znaš gdje te čeka  :glasses2:

mic:
Da krenem od same osnove motora - Rama.
Rama je bila zdrava, nije kriva, puknuta ni varena.
Jedino što su godine i korištenje odradile svoje pa se tvornička plastifikacija odvojila na par određenih mjesta naročito tamo gdje noge dolaze u kontakt sa ramom.
Zadnji vilicu sam farbao u Glasuritov crni akril iz kamionskog programa par godina prije farbanja rame tako da je odlučeno da će ovom prilikom rama također biti ofarbana u crni akril kako bi sve bilo u kompletu.
Rama je prvo ogoljena, obrušena te tretirana antikorozivnim sredstvima na potrebnim mjestima.
Tvornička plastifikacija je odlična podloga za novu boju tako da nije bio potrebe za pjeskarenjem.
Nakon toga bačen je 2K špric kit koji je popunio sitne riseve od pripreme.
Uslijedilo je brušenje i završno lakiranje te prvih par koraka sklapanja.

challenbeen:

--- Citat: mic - 30 Svibanj, 2022, 20:03:21 ---Doleti, znaš gdje te čeka  :glasses2:

--- Kraj citata ---

Jel moped složen? Kad se može dobit đir.. ili su fotke realne sa vremenom  :headbang: :icon_thumright: :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju