Tehnički kutak > Garaža

Derbi Senda 50 2007

<< < (7/14) > >>

mic:
Hvala dečki  :hello:
I ja sam malo u bedu što je ostao na 50cc iako sam se ugodno iznenadio kako ide za 50cc.
Momenta sa ovim MVT auspuhom nema ni malo što je i za očekivati s obzirom na kubikažu.
Lagano se može voziti sa minimalno gasa i minimalno okretaja ali za pratiti malo brži gradski promet potrebno je držati mašinu malo u okretajima tj u powerbandu.
Sa ovim auspuhom ga je najlepše voziti po otvorenijim cestama gdje nema puno start-stop prometa...Tu je stvarno milina.
U planu je vratiti se nazad na 70cc ili 80cc ali dok ne riješim estetiku i još neke sitnice poput guma neću ništa dirati što se tiče termogrupe.
Imam zadnju felgu 17" koja je sa supermoto verzije Sende te imam mi želja uzeti prednju SM felgu i staviti Sendu u SM mode.
A bazen je priča za sebe....to je projekt veliki bio.

mic:
Neki dan nakon vožnje bacio sam se na štelanje karba.
Na Derbiu je trenutno kopija Dellorta PHBG 21 koja čak radi dobro.
Zezalo me pre bogato stanje pri malim otklonima tako da sam se poigrao sa iglicom i vijkom ler smjese.
S time sam uspio skoro skroz eliminirati trokiranje ali ne u potpunosti tako da sam sljedeće spustio diznu prvo sa 88 na 85 pa onda na 82.
Neko sitno troksanje je još prisutno ali je minimalno i u vožnji se lijepo ponaša.
Boja svijećice je malo tamnija od idealne ali za razradni period s time sam zadovoljan.
Evo jedan kratki video gdje možete vidjeti kako prima gas pri malim otklonima ruče gasa.

PchelaUbica:
Bata Mic svaka cast . Dobro si ti to ufazio kad reze ko motorna testera. A i vidi se da si pedantan u slaganju . Sta je bilo sa onim sto je okrhnut nikasil? Nisi valjda odustao od njega

mic:
Hvala pčelooo :notworthy:
Dvoumio sam se između tog 72cc Airsal kita i serijale dosta dugo.
Prvo sam htio samo uzeti novi klip za Airsal cilindar i voziti dalje u nadi da se nikasil neće guliti.
A onda sam uspio naći Meteorov klip za specijalu serijale i to mi je bilo nekako zanimljivo pa sam na kraju otišao u tom smjeru.
Moram priznati da me također vuklo to što sam htio vidjeti što se može sa 50cc i kako će to ići.
Dok je 72cc kit bio na motoru mučilo me ponekad pregrijavanje i u vrijeme odlučivanja između serijale i 72cc mislio sam da problem leži negdje u samom kitu i slabom rashladnom sistemu.
Tek sam naknadnim rastavljanjem skužim da vodena pumpa nije radila dobro i da je to vjerojatno bio uzrok pregrijavanja 72cc kita kod dužih vožnji pod jačim gasom.
Sada kako sam registrirao motor volio bi riješiti sve stvari poput ovjesa, guma, kočnica i mašine dovesti u tip top stanje te bi onda sljedeći korak bio montiranje kita.
Zadnji amortizer sam stavio novi te što se ovjesa tiče ostaje mi reparirati vilice i eventualno upitati Zvonkeca bi li mi potokario nove piksne zadnje vilice.
Kočnice su uredne, ne pišaju ulje. Zadnji disk sam sad stavio novi zajedno sa novim šarafima, a prednji disk je kao nov. Jedino su mi malo upitne ove motoforce pločice što sam uzeo ali s obzirom na cijenu od 5e i da sam s njima prošao tehnički neću se žaliti.
Gume su u dobrom stanju što tiče šare, nisu ispucale ni pre stare ali kada sam već slagao ovako detaljno cijeli motor volio bi staviti i nove gume po mogućnosti neke malo više orijentirane za cestovnu vožnju u slučaju da ne prebacim motor na SM setup.
Mašina je spremna za kit - radilica, semerinzi i ležajevi su novi, lamele su nove sa pojačanim Malossi oprugama i vodena je reparirana sa svim OEM dijelovima tako da bi to sada trebalo biti vječno. (Vodena je izašla malo preko 50e - nije malo  :sad1:)
Postoji mogućnost da kupim samo novi klip za stari cilindar ili uzmem komplet novi kit s obzirom da je cijeli novi kit 130e, pa nek ovaj stari stoji u pričuvi.

mic:
Idu kilometri, motorić je pali vozi....
Probao malo krajnju na kratko, nisam htio previše držati gas u fulu.... Rezultat je 90 gpsa u petoj, 96 u šestoj s time da šestu nisam razvrtio do kraja. Za 50cc nije loše.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju