Tehnički kutak > Garaža
Derbi Senda 50 2007
mic:
Serijska radilica se raspala, tj. raspao se igličasti ležaj i tom prilikom je uništilo 50cc gus termogrupu koja je tada bila na motoru.
Polutke radilice su zdrave, dosjedi su odlični tako da čuvam radilicu u šteku dok ne kupim novu klipnjaču i složim ju na novo.
Tada je pala odluka da će se uzeti Airsal 72cc Alu kit za motor.
Kit je dosta jak, dijeljeni ispuh je u pitanju sa klipom sa jednom karikom.
Airsal kit ima puno otvorenije peljevne kanale u odnosu na serijske cilindre pa su blokovi u skladu s time prilagođeni da savršeno pašu cilindru.
Prvo sam izrezao komad kartona prema cilindru i to sam prebacio na blok i markerom označio materijal koji je višak.
Nakon toga sam glodalom ugrubo obradio blokove.
Sljedeće je palo provjeravanje kako se poklapa sa cilindrom i tako sam provjerio obe strane i doradio po potrebi.
dario007:
Svaka cast za radove i prezentaciju,milina za vidjeti.
mic:
Hvala Dario :notworthy:
mic:
Kupljena je Top Performance radilica koju sam detaljno pregledao i mogu reći da djeluje jako fino.
Novu radilicu popratili su Koyo ležajevi 6204 C3 metalni kavez zajedno sa Corteco semerinzima.
Zanimljivo je da su ležajevi isti kao kod Minarelli skuter mašina.
Uz radilicu kupljene su brtve za blokove i vodenu, jače opruge kvačila da ne bi došlo do proklizavanja itd...
mic:
Blokovi su detaljno očišćeni bili i slijedilo je sklapanje blokova.
Ležajevi su ubačeni metodom grijanja blokova.
Radilica je baš u plusu, jaki su dosjedi i to je jako otežalo ubacivanje druge polovice bloka.
Imao sam uvlakač za radilicu kojeg sam koristio prije za sklapanje blokova Tomos penti i ispostavilo se da je isti navoj na radilici od pente i Derbia.
Tako da sam drugu stranu bloka zagrijao i stavio na hladnu radilicu pa kad je zapelo onda sam ostatak navukao uvlakačem koji je odradio odličan posao i što je najbolje sve je prošlo glatko bez lupanja i navlačenja bloka šarafima.
Radilicu nije trebalo ni otkočiti, baš se fino vrtila odmah iz prve.
Jedino sam ju uvlakačem centrirao u blokovima i to je to.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju