Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Beverly , vergla i oduzima gas  (Posjeta: 932 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beverly200x

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYears
  • Moj Skuter: Beverly 200 & 500
  • Moja Kaciga: Shoei Raid 1
  • MojSetup: Tvornički
  • MojSpuh: Tvornički prigušivač
Beverly , vergla i oduzima gas
« : 20 Svibanj, 2022, 18:09:15 »
Ispričavam se unaprijed ako sam na krivom mjestu otvorio temu.

Dakle imam Beverly 200 sa 17 500 km ali mašina je već otvarana(jer je prošli vlasnik bio nemaran) i zamijenjeno je dosta toga u njoj poput karika,lanca za pumpu ulja, svjećica, cijevi za gorivo, potrošnih dijelova u karburatoru itd. jer je motor imao slabu kompresiju,nije palio i zbog toga je stajao 2-3 godine. Sada se vozi super ali imam 2 problema koja mislim da su povezana.

1 .Motor ako stoji par dana (u garaži) vergla jedno 7-9 sekundi i onda tek upali. Dok topao ili ako stoji jedan dan pali ko mina. ALI ako samo jednom odvrnem gas prije paljenja(nakon dugog stajanja) isto pali kao mina. Akumulator je nov...

2.Kada se motor upali radi sasvim normalno ali kada se krenem vozit i dam gas :  motor krene pa oduzme gas,pa onda opet uhvati pa onda opet oduzme gas i nakon toga(taj proces traje 10-tak sekundi) motor krene normalno bez ikakvog oduzimanja gasa i slično i ponavljam ide normalno max 125 km/h itd. itd.

Znaci mislim da su problemi povezani jer ako nema 1. problema, nema ni 2.

Osobno me ne smeta ali zanima me što bi mogao bit problem? Jedan čovjek(nije majstor) je rekao da je možda bobina u pitanju.

Moram napomenut da žice + i - koje idu na akumulator nisu baš u 100% najboljem stanju i malo ima korozije ali nakon čišćenja se nije promjenilo što nisam ni sumnjao.

Usput, ne znam jesu li godine ili nešto drugo ali imam osjećaj da je motor malo tvrd. Je li bi se promekšao kupnjom novih amortizera kao sa oglasa https://www.njuskalo.hr/moto-dijelovi-ostali/amortizer-piaggio-beverly-125-300-ccm-zimska-akcija-oglas-28886037 ?   :laughing7:

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Odg: Beverly , vergla i oduzima gas
« Odgovori #1 : 20 Svibanj, 2022, 22:07:23 »
Amortizeri kad ostare omeksaju a ne otvrdnu. Ako imas podesavanje amortizera stavi ih u najviši položaj i onda će ti bit naj udobniji. Ocistio filter zraka i stavio novu svjecicu?
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Beverly200x

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYears
« Odgovori #2 : 20 Svibanj, 2022, 23:50:13 »
Znaci kada je motor dosao u moje ruke na 16 200 km je napravljen taj ogroman servis, između ostalog i novi filter zraka kao i nova svječica i to sve napravljeno u Moto Mondu.

Aha znaci ako hocu da motor bude mekši, opruga treba bit u najkraćem položaju? Jer sad mi je u najviše rastegnutom položaju.

Udoban je on kad još nekog vozim ali ovako sam, skoro pa moram skočit na njega da nešto amortizira. Uz mene je na semaforu bio relativno nov Xmax i imam dojam da motor doslovno amortizira svaki vozačev treptaj  :laughing7:   

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #3 : 21 Svibanj, 2022, 00:26:05 »
ti motori sa karbom, na karbu imaju jedan pipac, kad motor stoji, odvrtis gas 2-3 puta prije paljenja, time pumpas taj pipac koji povuce gorivo u karb...  nesto kao sto su imale kosilice onaj gumeni gumbic...

ako ti trza kroz ubrzanje moze biti da ne dobiva pravilno smjesu, moze svasta biti, od smeca u rezervaru, do lose postavljenog karba... mada ako su sve slagali u Mondu, ne bi trebalo biti problema...

Offline Beverly200x

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYears
« Odgovori #4 : 21 Svibanj, 2022, 11:53:58 »
Pa nebi to nazvao trzanje jer bas oduzme gas na 1-2 sekunde i tako 2-3 puta   i to sve dok je hladan(svejedno je li krenem odma ili pricekam 30-60 sekundi nakon paljenja). Poslije toga ide sasvim normalno bez ikakvog oduzimanja gasa.             To se sve desi nakon sto stoji duze od 2 dana.

Budem napomenuo taj problem na sljedecem servisu pa cu vidjet sto ce mi reci. Hvala na odgovorima
« Zadnja izmjena: 21 Svibanj, 2022, 12:01:19 Beverly200x »

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #5 : 21 Svibanj, 2022, 17:42:32 »
Znaci da ga upalis i ostavis da se digne na radnu isto nema trzanja u ubrzanju?

Mozda je nesto sa cokom ili je ko i svaki karbos dok se ne ugrije malo stuca..

Offline zip.sp.tuning

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: piaggio zip sp
  • Moja Kaciga: agv
« Odgovori #6 : 21 Svibanj, 2022, 19:37:45 »
imam isti motor imao sam isti problem... odnio sam ga u piaggio servisu i covjek me zove za pola sata da je riješeno, problem je bio to što je kolega forumaš napisao već, odnosno prljavština u karburatoru te je bilo potrebno promijeniti čok...   :headbang:
sa mortizerima bi se probao raspitati šta se više isplati servisirati ih ili promijeniti naravno tvoja odluka  :dontknow:

Offline Beverly200x

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYears
« Odgovori #7 : 21 Svibanj, 2022, 22:28:55 »
Uredu, za karburator sumnjam da je prljavstina jer je ociscen i zamijenjeni su potrosni materijali ali ovo s cokom mi ima smisla jer sad sam se sjetio da mi neki puta zna nakon paljenja dic okretaje a motor je prije paljenja bio ugacen jedno 3-4 sata.

Za amortizere nisam siguran sto cu napravit jer kako je balki gore naveo da s vremenom omeksaju a ne otvrdu, a koliko vidim iz mojih nista ne curi ali nekako mi je cudno da je amortizer tako krut .Nije strasno ali volio bi da je malo meksi.

Hvala svima na odgovorima jos jednom  :notworthy:
« Zadnja izmjena: 21 Svibanj, 2022, 22:31:51 Beverly200x »