Ispričavam se unaprijed ako sam na krivom mjestu otvorio temu.
Dakle imam Beverly 200 sa 17 500 km ali mašina je već otvarana(jer je prošli vlasnik bio nemaran) i zamijenjeno je dosta toga u njoj poput karika,lanca za pumpu ulja, svjećica, cijevi za gorivo, potrošnih dijelova u karburatoru itd. jer je motor imao slabu kompresiju,nije palio i zbog toga je stajao 2-3 godine. Sada se vozi super ali imam 2 problema koja mislim da su povezana.
1 .Motor ako stoji par dana (u garaži) vergla jedno 7-9 sekundi i onda tek upali. Dok topao ili ako stoji jedan dan pali ko mina. ALI ako samo jednom odvrnem gas prije paljenja(nakon dugog stajanja) isto pali kao mina. Akumulator je nov...
2.Kada se motor upali radi sasvim normalno ali kada se krenem vozit i dam gas : motor krene pa oduzme gas,pa onda opet uhvati pa onda opet oduzme gas i nakon toga(taj proces traje 10-tak sekundi) motor krene normalno bez ikakvog oduzimanja gasa i slično i ponavljam ide normalno max 125 km/h itd. itd.
Znaci mislim da su problemi povezani jer ako nema 1. problema, nema ni 2.
Osobno me ne smeta ali zanima me što bi mogao bit problem? Jedan čovjek(nije majstor) je rekao da je možda bobina u pitanju.
Moram napomenut da žice + i - koje idu na akumulator nisu baš u 100% najboljem stanju i malo ima korozije ali nakon čišćenja se nije promjenilo što nisam ni sumnjao.
Usput, ne znam jesu li godine ili nešto drugo ali imam osjećaj da je motor malo tvrd. Je li bi se promekšao kupnjom novih amortizera kao sa oglasa
https://www.njuskalo.hr/moto-dijelovi-ostali/amortizer-piaggio-beverly-125-300-ccm-zimska-akcija-oglas-28886037 ?