Pozdrav opet svima, da upozorim post je malo duzi. Nakon problema zadnje kocnice i novih felgi itd.. Uspio sam to riješiti a sada se javlja malo manji problem sa smjesom i radom skutera.
Znaci kupio sam novi 17.5 dellorto sa skuter djelova bez elektricnog coka jer ih imam 2-3 doma i ispravni su svi. Karburator novi jer sam razradio skuter sa starim 12 karbom i dobro je radio skroz uvijek upalio i radio iz prve ali sam poslije skonta da je non stop radio pod cokom pa bi se ako se malo da pun gas znao i gusiti ali nebitno nakon razrade za ubuduce sam htio ustelati sa 17.5 .
Da napomenem setup skutera je :Dr evo 70 AC, original auspuh bez blokada, 17.5 karb i dizna 82 a igla na sredini, top performance vario i kvacilo, role su 5.5 grama, malossi žuti federi i centralna malossi ljubicasta (mislim da cu prebaciti na zelenu centralnu i neke slabije oprugice).
Karburator ispravan i sve kad sam ga tek stavljao smjesa na 1.5 krug cok spojen i sve, kurblao dok se napunio karb gorivom i odma sastavio i radio tako cijeli dan. Iduci dan idem paliti skuter nece nikako, odvidam svijecicu crna skroz, uzmem novu br8hs i sastavi iz prve i tako sam ga pustio malo da odradi i cistio skuter i napravio koji krug po dvoristu i ugasio. Sljedeci dan opet idem palit skuter i nikako da upali nakon 5 min skinem svijecicu i opet crna i mokra, obrisem je i opet stavim nakon 2 minute upalio sa malo start spreja na airbox.
Skuter se radi sa punim gasom i sa 3/4 gasa ali na leru sa gasom i kad pustim gas odradi 5-6 sekundi i tn tn ugasi se, nije do ler gasa jer sam ga probao zavidati skroz i ne utjece nikako, to me dovelo do razmisljanja da smjesa nije dobra. Inace airbox je stari sa onom vecom lulicom i na dnu ima izbuseno 4-5 rupa ono manje od po centa kao za bolji usis. Ja sad neznam jeli ja trebam smjesu zavidati ili otvoriti da bi skuter mogao upaliti iz prve uvijek i ostati sam raditi na leru. Danas mi je nakon mucenja upalio i malo sam ga drzao da se ugrije i onda po ulici gledao kako ide i puni i onda kad sam dosao nazad ostao je raditi na leru. Ako neko moze pomoc sa stelanjem hvala i izvinite na dugom postu htio sam sve navesti da je lakse nac rjesenje da ne oduzimo sve.