Tehnički kutak > Injection
Malossi 70 Purejet, ponovni problemi kao na Purejet 50
Cuki_16:
Da li zna netko zašto kad sam kupio mašinu nije prelazila 8 500 okretaja, bila je između 8 000-8 500 i vukla je idealno. Sad već zna povremeno kod ubrzanja otići i do 9 200. Dal je to do rolica, remena ili centralne opruge?
Zigas:
Pa sam si napisao od čega je moguče. Idelano je uštelan na oko 8700, pa kad se ugrije padne na 8500.
Cuki_16:
--- Citat: Zigas - 20 Svibanj, 2022, 08:50:03 ---Pa sam si napisao od čega je moguče. Idelano je uštelan na oko 8700, pa kad se ugrije padne na 8500.
--- Kraj citata ---
Ne sjećam se više da smo o tome pisali, ovo je novo unazad 2 dana, prije je držao do 8 500 okretaja stalno.
Cuki_16:
Pozdrav ekipa, nakon skoro 2 mjeseca vožnje novi problemi. Parkirao sam skuter ispred kafića i nakon što sam htio kući anlaser jedva okrene mašinu. Mislim si ja akumulator je gotov, odguram ga kući, probam na kleme i skoro isto, mašina kao da se teško okreće. Skinuo sam bočnj poklopac da provjerim anlaser i bendiks i čini se da je sve u redu ali dok rukom pokušam okrenut motor na zupčaniku na variomatu kao da se dosta teže okreće i čak kao da se neki zvuk poput pijeska koji struže jedno vrijeme osjetio. Šta mislite dal su ležajevi radilice možda u pitanju? Da čujem mišljenja da ne rasklapam mašinu po pola bez veze. Snimak na linkovima.
Vragolasti Denis:
Lezajevi , klasika. Kada sam pisao da je to mana na purejetu i ditechu ostao sam posran. Vjerovatno radilica dosjed. Jeftinije ti je novu masinu naci nego radilicu kupovati. Ali onda kada kupujes drugu uzmi karb.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju