@Rade, samo bih jos malo uljepsao tu sliku o primjerku kojeg si uzeo, ako dozvoljavas.
1. Visokotlacno crijevo nikad ne stradava ako je polozeno kako je u originalu. I uklanjanje zastitne gumene izolacije je problem. Nebitno sve to, uglavnom, statisticki, ta teflonska originalna crijeva su vjecna (potvrdjeno, prpvjereno na desetinama skutera te samo na mojih vise od 100 000 kilometara s purejetima, znaci bas je odvozeno kod mene, plus na to sve kilometraze kojue su skuteri imali).
2. Ventilator ne bi nikad morao mijenjati da je zaljepljen u zvijezdu s 2K ljepilom, jer tada postaje vjecan.
3. Zadnja guma bi durala vise da je bila tvrda smjesa, ali riskirat zivot i polemizirati o tome, bas i nema smisla.
4. Kilometar sajlu, toliko staru, vrijedi nauljiti. Puz takodjer i onda to traje.
Zakljucak: PJ je igra na sigurno. To sam davno konstatirao, dok je sve ostalo lutrija. A zasto je tako, pa zato sto skoro svi dijelovi nikad ne odlaze
Testirano, provjereno, ozbiljnim metodama.
Sto se tice mase i opterecenja skutera. 125kg opterecenja na Nrgu (100kg) i Runneru (108kg) nije nista, 80kmh se postize, promet se prati bez da te gaze.
Ja vozim na Elstaru 130kg i sigurnih 110kg u opremi bez problema. Gradski promet se prati s lakocom, a vozim se cesto i u dvoje i niti tu nemam kriticnih problema da gmizem.
Doduse, kad dodje netko sa 70kg, i bez pola skutera, s nekim malim govancetom, onda smo si tu negdje, ili me namaze ako ima priblizno jak setup, i linearno poslozen naravno.
Iskreno, meni pase da PJ propadnu, jer su poceli ljudi nabijat opake cijene u namjeri da se obogate preko noci. Radje neka projekti ostanu u tajnosti, jer ja cinim.dobro djelo da od lesa napravimo najbolji skuter, a na kraju popusim kurcinu.
Statistika je pokazala da, sto si glasniji, i vise govoris - ljudi ti manje vjeruju, odnosno , nikako.
A ako radis u tajnosti, onda bez problema mozes pricu prodavati - jako skupo.
Postoji jos PJ ekipe dostavljaca, iskustva su samo potvrdila ono u sto sam se i sam uvjerio, a ne pada mi na pamet da se to iznosi. Mogao sam napraviti intervju, i tocno znam o kojima se skuterima radi.
S druge strane imam iskustvo u opcoj podrsci dostavljacima, i zamisli kako se legendarni zracnjaci takodjer nafukaju s dosta sitnica, koje stop znace....