Pozdrav Corector, hvala na odgovoru.
U prethodnom videu, kao što ste rekli, problem bi trebao biti previše goriva jer nakon nekog vremena upali, pri ponovnom pokušaju više ne svijetli, svjećica je čađavo crna.
Nažalost ne znam kolika je kompresija, ali cijeli skuter ima 9milakm i kad sam rastavljao cilindar uzeo sam mjerenje klipnog prstena unutar cilindra i prostor je 0,20, tako da je barem po priručniku je unutar tolerancije.
Do sada sam radio ove intervencije:
- zamijenjena 2 osigurača od 15
- prerezati kablove plavog injektora (ne znam zašto, ali nakon prvog testa više nije išlo i rečeno mi je da ih pokušam prerezati nekoliko cm iznad konektora da vidim, ampermetrom, ima li trenutni problemi na konektoru); sad mi pada na pamet da nisam dobro zalemio kablove pošto se čini da injektor trza?
- zamijenjene brtve cilindara (s obzirom da je skuter stajao dugi niz godina i više nije bilo antifriza, vjerovao sam da je voda mogla izaći iz nekih suhih brtvi i da će se motor teško upaliti, kada je hladan, jer će curenje vode u cilindar). Sad još nisam stavio antifriz da budem siguran ako se ne pali problem nije voda.
-kompresor skinut i očišćen (iskreno, prije rastavljanja, po meni je radio bolje nego sada). Ako napravim test s benzinom i ispuhnem zrak odakle bi trebao izaći, benzin mi mjehuri, ali ne razumijem zašto pošto mislim da sam ga dobro očistio. Ploča se dobro kreće i čini se da nema tragova prljavštine na rubu koji leži na ``cilindru'' kompresora
-promijenjene sve cijevi za gorivo i filter goriva (ako maknem cijevi koje idu od filtera do pumpe, gorivo teče dobro)
- testirane dvije različite benzinske pumpe (obje rastavljene i očišćene; original ima isti km kao i skuter)
-Novi originalni filter zraka za purejet
- nove svijeće (2 prvaka RG6YC i 2 RG6YCA)
- novi regulator tlaka preuzet na ebayu (
https://www.ebay.it/itm/363452776458?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649)
kako bih ga montirao, prvo sam umetnuo mali prsten unutar crnog držača injektora, a veliki prsten izravno na regulator; Nauljio sam ga i kad sam ga montirao napravio je klasicni `` clack''
-Na plavi injektor sam montirao novi teflonski prsten, ali se nadam da ga nisam oštetio (ili teflonski prsten ili o-prsten) kada sam ga ponovno sastavljao na glavu jer sam puno učinio da stavim injektor na umor
- Rastavio sam reed ventil i provjerio jesu li trske slomljene ili zalijepljene za paket
Za ostalo nisam radio ništa drugo
Ako moram izvijestiti o činjenici, kada sam radio prve testove, prije nego što sam rastavio zračni kompresor i prerezao žice plave mlaznice (prije to više nije išlo bez razumijevanja zašto), benzin je bio jako dobro prskan.
Jesam li nešto krivo napravio s mlaznicom ili s kompresorom?