Tehnički kutak > Injection
Runner zaustavljen godinama ne želi otići
Zigas:
--- Citat: PJIta - 25 Siječanj, 2022, 15:26:36 ---
--- Kraj citata ---
To je još OK. Možes samo sa 2000 vodobrusnim šmirglom očisti klip i cilindar ako ima tragova. Možeš preventivno staviti nove original klipne prstene in nove brtve. Ja milslim, da su prsteni još ok. Izvadi gornji prsten. Stavi ga u cilinar i klipom gurni 1-1,5 cm duboko i slikaj zazor. Ako možeš izmeri taj zazor. Ako ne na oko, ču ti reči ako su ok.
PJIta:
Tipi di traduzione
Traduzione del testo
Testo di origine
1.442 / 5.000
Risultati della traduzione
Klipnim prstenovima sam izmjerio mjerač. On nam daje 0,20 pa su i dalje dobri.
Sve sam ponovo sastavio sa novim brtvama ali nisam stavio antifriz. Ako ga pokušam uključiti, radi 1-2 sekunde i ugasi se; kad se onda pokusajem motor zagrije, pali i na 4-5-6 sekundi ali ako dam gas uvijek se ugasi. Svijeća postaje čađavo crna
Ne znam više što da osjećam, uradio sam sve:
- čiste brizgaljke
- testirano sa 4 potpuno nove svijeće
-Promijenio sam teflonski prsten (možda kao što je spomenuto u nekoj drugoj poruci ili se prsten ili O-prsten mogao oštetiti kada sam montirao injektor na glavu jer je ušao uz puno truda, ali sam također pročitao da je u teorija bi motor trebao raditi isto, najvise nakon nekog vremena mlaznica pregori)
- Zamijenio sam regulator tlaka onim na ebay linku
-očistio kompresor zraka
Bez manometara za provjeru tlakova, pokušao sam staviti prst ispred cijevi zračnog kompresora i tlak je vrlo nizak; Može li to biti zbog činjenice da motor ne radi dobro (možda se benzin ne raspršuje dobro i stoga se svjećica odmah smoči)?
Ipak sam očistio kompresor (plosnata opruga ventila radi dobro), klip nema tragova i u svakom slučaju, kao i ostatak skutera, ima samo 9000 km.
Ako stavite prst ispred kompresora, osjećate li jako zrak?
Zigas:
Kolko ti daje tlaka pumpa za benzin. Kad daš kontakt izmeri. Trebala bi imat 8-11 bara. Zračni kompresor min 4,5 bara. Koje svječice koristiš? Firma i oznake. NGK-R ZMR7AP, CR8EKB, CR7EKB, CPR8E ili Champion RG6YCA, RG6YC.
PJIta:
nažalost nemam manometar za mjerenje tlaka benzinske pumpe i kompresora.
Isprobao sam i RG6YCA i RG6YC svjećice, sve nove
Od crijeva koje ide od kompresora i dolazi do držača injektora, ako stavim prst ispred njega ne čuje se skoro ništa, ako stavim pištolj zračnog kompresora na 4-5 bara umjesto toga čuje se, znači da kompresor motora ne dolazi do tog tlaka?
Budući da motorni kompresor nema propuštanja, koji je razlog zašto ne daje dovoljan pritisak? Nisam zamijenio cijev ali ne curi (puhnuo sam pištoljem i zatvorio jednu stranu i ne izlazi zrak uz cijev)
Zigas:
Spoji motor na pištolj vanskog kompresora, aktiviraj pištolj i pokušaj upalit. Nema veze koliko ima tlaka samo da ima preko 4,5 bara. Ako upali i radi. Krivac je zračni kompresor. Ako je kompresor od motora može se ga odtvoriti očistiti i mora opet da radi, oko nije klip ili prsern oštečen.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju