Tehnički kutak > Injection
Runner zaustavljen godinama ne želi otići
PJIta:
Pozdrav svima,
prije svega oprostite mi hrvatski, ali ja dolazim iz Italije i koristim prevoditelja.
Imam Gilera PJ koji miruje više od 10 godina.
Kad je skuter zaustavljen, bilo je u redu.
Poslovi koje sam radila da bih ga uključila su:
pražnjenje rezervoara za uklanjanje starog benzina, novi filter za benzin, čista benzinska pumpa, čista brizgaljka, svi benzinski kabeli čisti.
Tijekom prvih ispitivanja benzinska brizgaljka prskala je samo 3-4 sekunde, a plava mlaznica za zrak bila je u redu. Sada plava brizgalica više ne radi čak i ako zelena brizgaljka radi kao prije.
Nisam mogao promijeniti o-prstenove nakon što sam rastavio injektor jer nisam našao odgovarajuću veličinu i otporan na benzin.
Međutim, ne razumijem zašto plava brizgaljka sada više ne ide, dok je u prvim testovima radila ...
Ima samo 9mil km, bilo bi mi žao da ga moram baciti ...
Hvala onima koji mi mogu pomoći
PJIta:
također i o prstenove pumpe za gorivo nisam ih mijenjao jer ih nisam našao.
Zračni kompresor (onaj koji pokreće radilica) radi dobro
Zigas:
Provjeri spoj na konektoru plavega injektorja. Odtvori konektor, skrati žice za 0,5 -1,5 cm i zalemi natrag. Ja sam imao tu jednom problem.
Možeš i provjeriti sa mulimetom, dali je žica prekinuta imeđu injektora i ECU. Ali najviše puta je prekinuta zbog vibracija na samo ulazu u konektor. U glavnom su boje žice iste na konektoru in na ulazu u ECU. Ali za svaki slučaj, evo ti sheme.
PJIta:
Hvala na odgovoru!
Ako je kabel pokvaren, ne bi li mi to trebao signalizirati lampica upozorenja na instrument tabli?
PJIta:
nažalost nemam multimetar pa sam morao napraviti neke testove sreće.
Spojio sam bateriju na injektor kablovima i radi.
Pokušao sam presjeći konektor i spojiti gole žice s injektorom i ne radi.
također ne razumijem zašto je tijekom prvih testova plava brizgaljka otišla sa svojim priključkom, a zatim, nakon nekoliko dana, bez pomicanja motora sa postolja, više nije išla
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju