Tehnički kutak > Tehnička pitanja

XMax 125 problemi sa pregrijavanjem

<< < (3/6) > >>

Wragg:
Pa nije bas toliko losa situacija  :icon_biggrin:
Kontam nesto, da cijelu masinu obnovim ne moze me kostati vise od 250€, a koliko vidim necu morati. Nije toliko neuobicajeno da vodena pumpa pusti vodu u ulje i da se ovo desi, zar ne?

gavranpero:

--- Citat: matija84m - 29 Kolovoz, 2021, 14:07:23 ---Svasta je ta masina prezivila :icon_thumright:
Pratim daljne radove unistavanja masine ;D

--- Kraj citata ---

Ismijao sam se k'o lud.  :hahahaha: :hahahaha:

Wragg:
Kako ste mi kul sa dosjetkama i pošalicama, a niti jedan da nesto pametno napise. Znate, nekada su forumi sluzili za medjusobnu pomoc. Danas vidim da ima samo par clanova kojima skidam kapu i koji napisu nesto konstruktivno i pomognu dok se ostali samo prave pametni a voze skutere na servis da im zamijene ulje.
Ja sam ovu Yamahu kupio kao projekat i da je sutra bacim na smece nece me niti malo unazaditi ni osiromasiti. Ipak, evo trudim se da je popravim jer mi je to hobi i odmaranje mozga nakon posla.
Eto, pa se i dalje sprdajte i ismijavajte kad vec nemate sta pametno savjetovati.

xoox:
Pa kako ce pumpa vode pustiti ulje  ??? Logika mi nalaze da se more misati najlakse na brtvi glave jer je vec bija kuha, ali opet  ???

Wragg:
Pumpa vode na X-maxu je mehanicka i pogoni je zupcanik bregaste. Dakle, sa jedne strane voda, sa druge ulje i izmedju dihtung i semering.
Prije godisnjeg sam rastavio pumpu i htio zamijeniti taj dihtung kad se vratim, ali sam zaboravio, nasuo vodu i provozao skuter tako. Voda usla u ulje i napravila problem. Je li sad jasnije?
Ne vjerujem da je dihtung glave dobio. Ako i nakon reparacije pumpe bude vode u ulju mogu i to rjesiti.
Nego, ima li tko neki pametan odgovor na  pitanja koja sam gore postavio?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju