Tehnički kutak > Tehnička pitanja
XMax 125 problemi sa pregrijavanjem
mic:
Nisam neki stručnjak za xmax 125 ali za rješavanje problema kojeg ti imaš bi se služio čisto nekom logikom i držao bi se nekih osnovnih pravila.
Mislim da bi prvo najbolje bilo da sve brtve i semeringe zamjeniš novima tako da si siguran da je sve zadihtano kako treba biti.
Naravno da pri tom treba paziti na to da su čiste sve površine gdje ide brtva i da se semerinzi lijepo namaste prilikom ugradnje.
Jako čudno je ovo da si istočio 4 litre tekućine iz mašine, teško mi je povjerovati da je volumen kartera uopće toliki ali ajde neka, ako je emulzija nije dobro nikako.
Mašinu možeš isprati na način da naliješ neko jeftino ulje, ostaviš da motor malo proradi i istočiš.
Možeš koristiti i neki engine flush iako mislim da bi dva ispiranja najjeftinijim uljem isto dobro odradilo posao.
Ako bude emulzije u ulju nakon toga svega znaš što ti je činiti - skidanje glave.
Wragg:
Hvala, i ja sam mislio ici tim tijekom. I da, zbilja je bilo odokativno 4l unutra. Kad sam izvukao sipku da vidim ulje samo je suknulo prema gore.
Narucio sam set za reparaciju pumpe, ulje, filtere i aditiv za ispiranje pa kad to sve stigne idemo dalje.
A ovaj filter/sito sa oprugom koji se nalazi dole u karteru a netko ga je ocito prije izvadio? Da i to probam nabaviti ili nije neophodno potrebno?
challenbeen:
--- Citat: mic - 29 Kolovoz, 2021, 20:34:53 ---Mašinu možeš isprati na način da naliješ neko jeftino ulje, ostaviš da motor malo proradi i istočiš.
Možeš koristiti i neki engine flush iako mislim da bi dva ispiranja najjeftinijim uljem isto dobro odradilo posao.
--- Kraj citata ---
Ovo ti mogu potvrditi. ista gradacija, ali bilo kakvo auto ulje, tipa ELF 10w40, i kasnije samo uvali Motul 5100 i 10w40 (mislim da ta gradacija ide u Xmaxa)... obavezno oba dva puta novi filter ako ide, čak mislim da ne ide u tvome ali svejedno, ako ide mjenjaj, ako je obična ona čašica, isperi.
Wragg:
Ide normalan filter unutra a casicu je netko vec prije izvadio. Narucio sam 5l nekog Mannola sa JASO certifikatom i imam jos pola litra Motula od zadnje izmjene, te 330ml engine flusha. Valjda ce biti dosta. Imam za 3-4 puta isprati.
matija84m:
--- Citat: Wragg - 29 Kolovoz, 2021, 18:37:11 ---Kako ste mi kul sa dosjetkama i pošalicama, a niti jedan da nesto pametno napise. Znate, nekada su forumi sluzili za medjusobnu pomoc. Danas vidim da ima samo par clanova kojima skidam kapu i koji napisu nesto konstruktivno i pomognu dok se ostali samo prave pametni a voze skutere na servis da im zamijene ulje.
Ja sam ovu Yamahu kupio kao projekat i da je sutra bacim na smece nece me niti malo unazaditi ni osiromasiti. Ipak, evo trudim se da je popravim jer mi je to hobi i odmaranje mozga nakon posla.
Eto, pa se i dalje sprdajte i ismijavajte kad vec nemate sta pametno savjetovati.
--- Kraj citata ---
E ja neznam tko se sali a tko je ozbiljan ;D
1.Masina je pregrijana ali nista se bas ne poduzima po tom pitanju
2.Vodena je propisala ali nije jos sanirana steta.
3.Tako neispravan skuter se i dalje vozi
4.Dodes sa godisnjega i ides se vozit kao zaboravio si da skuter nije ispravan za voznju. A zapravo nikad ni nije bio ispravan za voznju jer si ga kupil takvog neispravnog.
5.Usla voda u masinu nakon svega i sada kako izaprat vodu iz masine? Pa nije to mokra carapa da ju osusis i opet nosis :dajmenemojj:
6.Pa jasno je da ce svi lezajevi u masini nastradat od te vode i da jedino dobra generalka moze pomoc.
Eto to je ukratko to kaj se dogadalo sa skuterom. I mene stvarno inpresionira kvaliteta te masine koja ce i dalje vozit nakon svega. :yamaha:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju