Došlo je do promjene.
Nakon što je prije godinu i pol bio mjesec dana u oglasu, nedavno mi se javi lik da ga zanima Dragster. Kako živi u blizini, došao je, pogledao ga i odmah ostavio kaparu.
Kompletan zadnji kraj, sa mašinom je bio rastavljen, tako da sam se zadnjih dana bacio na sastavljanje mašine. Novi lež+sem radilice, novi klip 41 promjer, vodena i još nekoliko sitnica, a već prije sređen luft u volanu. Dogovor je da ga sastavim, i dolazi po njega, i to je to.
Razlog zašto sam ga prodao, čak i ispod cijene, je taj što se moja vizija restauracije kosi sa zdravim razumom. Cijene ovdje su takve da bi samo za pjeskarenje i plastifikaciju rame i felgi morao odvojiti oko 450€, plus sve ostalo, i kad na to dodam cijenu već složene mašine, ispao bi skuplji od bijelog. Uz bijelog i plavog, narokati čudo love u još jednog i onda kruničati da ga prodam, jednostavno nema smisla.
I dalje mi je želja naći 180-ku, i moram biti spreman ako uleti, financijski naravno.
Može komotno lokot na temu, jer i da u kojem slučaju kupac odustane, ja sam odustao od projekta. Ona mašina mi naravno ostaje u kompletu kak je složena, pa možda danas sutra legne na bijelog ili plavog.