Dakle najebali smo, sad ce nabit cijene Nexenu cim ovo vide. Ali cekajte mamu vam nabijacku da Vam nesto kazem.
N Ferra SU1, 225 50 17. Guma mi je bucna, jos imam iznadprosjecnu izolaciju gdje uooce nisam cuo gume. A kad otvoim prozor, ko da vozim neko poluteretno vozilo. Ajde, to cemo kao prozvakat, jer ipak je duplo jeftinija od ovih s vrha ponude. Dakle suti i cmrlji
Sto se tice udobnksti, guma je medju udobnijima, bas fino amortizira.
Sto se tice ovako dinamicne voznje, kotira jako dobro, jer u tom cijenovnom razredu su gume s kojima sam recimo imao bocno klizanje s oba kotaca u rizol dok sam furao kisne Fulda gume na vecnim kolima. Po mokrom super, a po suhom izletio iz mc drivea sa 70 i piknuo rizol s obje felge dok je bocno klizao u prvi zavoj. Al svejedno su klizale puno ranije. Od tad vise ne jedem fast food jer lose utjece na mene.
Ali, ocekivao sam vise malo moram priznati, prilikom dinamicne voznje relativno rano krenu skripati i uspio sam skoro izginuti 2 puta u 2 pokusaja sto i nije bas ugodno, ali sam odlucio da se vise necu zajebavat. No cini mi se definitivno kao best buy gledajuci kako su i drugi i s koliko prosli, i nakon vise godina koristenja i pristojne kilometraze. Sto se tice driftanja, to jos nisam probao niti ne planiram da oblanjam novu gumu, prilicno sam siguran da prilikom ispravljanja bocno klizeceg vozila, dok sva 4 kotaca ugrizu, trzaj u vratu ce biti osjetno blazi, ali tu dosta igra RFT guma.
Imao sam prije toga Dunlop Sportmaxx, kojem sam jebao sve po spisku dok je bio hladan, a kad bi se digao na radnu temperaturu, bogami drzao je pravo momacki. Nevjerojatno je koliko je los bio hladan. I mislim da se dosta osjeti RunonFlat guma naspram obicne glede bocnog drzanja, sad kako sam otpisao RF, kao da sam jos vise podigao auto, uvijanje bocne gume se itekako osjeti i zaprepastilo me koliko se vozilo lakse izbaci iz putanje i ispresavija. Medjutim, RFmi je bio iritirajuce pretvrd, razbi ovjes covjece.
Rainsport nemoj uzimati. Ta guma je premekana, ekipa je mora pumpati na vise od predvidjenog jer automobil pliva s njima, nisu za autocestu i velike brzine jer pogotovo tada plivaju, a ja ne znam jel to sto je Audi A3 laksi, jebacki sam proklizao na autocesti s 2 glave prilikom jaceg kocenja, jer sam navikao da skliznem sa sica ko covjek. Pogotovo za tvoju klimu i asfalt, ja ne bih nikako isao na ista kisno od gume, jer su geberalno sve takve jako mekane, i za ocekivati je brze trosenje. Makar prije 10ak godina, sjecam se veoma dinamicnih voznji s tim gumama, ali na spustenim autima, medjutim na takvima prolazi svasta kad se nikad ni ne voze na 2 kotaca,.bilo to prilikom kocenja, ubrzavanja, ili skretanja.
Testiranja su gotovo sva na novim novcatim gumama, i najcesce na standardnom ovjesu, a najvise me zaorepasti kad spusteno vozilo klizi ranije s veoma popularnim gumama. Jer spusteno vozilo pomice granice, ali mene sokira kad je situacija obrnuta i tu nastaje totalna konfuzija.
Uglavnom, da skratim. Izmedju ovih guma, nemoj RainSport.