Nadopuna
Landsail Qirin 990 - 225-45-17 94W XL 66 dBMoram se pofaliti još jednom sa ovim gumama. Naime, nakon 25.000 km na Passatu B8 u dimenzijama 235-45-18, naručio sam iste za Caddy IV, te evo nakon 17.000 km i 4 puna mjeseca - još jedna recenzija. Jesam li zadovoljan? Prezadovoljan gumama! Kakve su nakon 5 godina i 10.000 km me ne zanima jer ja nisam takva vrsta tripera. Ja sam lik koji godišnje okrene cca 30.000 km privatnim autom kući i oko 10.000 do 15.000 km dvotočkašima tako da je nemoguće da meni dugogodišnje preživu gume, pogotovo jer sam osoba koja vozi brzo pa se brže i trošu same gume!
Idemo ispočetka,
Landsail Q990 - Made in China guma na šari Nexena a jako slična smjesa Pilot Sport 3 gume
Ha, što napisati a da ne ispadne sponzorirani sadržaj sa moje strane. Kad sam kupovao gume za Passata u 10 mj prošle godine, odabrao sam Landsail gume po preporuci lika koji ih je promijenio oko 16 setova (to su 64 gume do tad) i koristi ih dugi niz godina, gdje mi je sam rekao da ih vozi tokom cijele godinei da su njemu top. Ja sam se tako odlučio i na Passata i kad sam sa Passatom išao 200+ po 1*C po Lici i kad je auto bilo jako stabilno, tiho, baš sam se začudio kako su hebeneee! Kupivši ih za tako i za Caddy, montirajući ih na vozilo, do danas sam prešao sa njima 17.000 km, vrlo lude i divlje vožnje, držale su zavoje kao da su Continental Premium Contact 7 (imam ih na trećem autu). Čuo sam da vole pucati na 25.000-28.000 km po rubovima, ali moram priznati da jedva čekam da opalim još 10.000 km na njima, to je taman negdje tamo oko Božića - Nove Godine (računam na 2.600 km mjesečno).
Jedina mana za sad što su do proljeća koštale 60e komad, a sad su na 85e komad, ima ih na par mjesta gdje se van RH mogu naručiti i za 54e komad, ali ne dostavljaju više u HR ahhahaha ...
https://www.autodoc.de/reifen/landsail-8859295839275-tgstmd110394wmDa nadodam, na vikend sam išao
Pag - Pelješki most po autocesti 150 km/h na tempomatu bez stajanja a lokalnim cestama naravno 80-100, prema dole 4 osobe i teret, nazad 2 osobe i pola tereta, gume se uopće nisu pregrijavale, nije plesa po zavojima nego je odlično "držao" ... za sad po plaćenih 60e komad, sam jako jako jako zadovoljan!