Evo imas i ovu temu, po meni su to dobri agrrgati i jedino ih jebezupcanik uljne pumpe na onoj osovini sto povezuje radilicu i uljnu pumpu, on se hoce potrositi i otanjiti pa imas nedostatak podmazivanja i cvikanje masine. Makar AC50 je zahvaln kad zacvika tako i odcvika i vozi kao da nista nije bilo.
http://forum.mojskuter.com/index.php?topic=14429.0Inace, ta Kim%u010Detina ima radilicu ko Pezo, onak veoma opak krak radilice jer je kratak, doduse to je Pezi jedina zanimljivost, a vec s maticama te iste radilice imamo probleme, i tako u nedogled krecemo dalje s pr%u010Dionom i francuskom robijom. Za Kymco horizontalni kratki blok 2T je pitanje dal ima slabosti na bloku i dosjedima lezaja, a to se pokaze tek kod tuninga. Vidio sam mnoge kilometraze i stanja masine, i mehanika se drzi na 50tkama, nista ispod ocekivanja.
Jedno je sigurno, sto vise snage izvuces iz njega, to mu vise smanjujes vijek, podrazumijeva se i opterecenje samog skutera, gdje pogotovo trpe dosjedi kada se vozis u dvoje i gasiras ga do kraja s rezonantim auspuhom, tu mu kratis vijek mili moj, pa jedno barem 3 puta i to se doslovno vidi.
I jako se lijepo vozi Super 9, znaci nadmasio je talijane. Steta sto nemam vremena ni zivaca, al imao sam zelju slozit jednog Kymca Vitalitija na 70 i izvuc iz njega koliko se da u nekim razumnim granicama i postelat ga dokle ide.